SC Romarketing SRL si Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice (FDEC) Romania organizeaza azi si maine, la Oradea, o masa rotunda in care se va discuta despre contributia sectorului de afaceri la dezvoltarea durabila a Regiunii Carpatice. Evenimentul se va desfasura in sala multifunctionala din Corpul J din incinta Cetatii Oradea. Astfel, azi, dezbaterile vor avea loc intre orele 10:00 si 16:00, iar maine, intre 10:00 si 14:00.
Lorena Stoica, reprezentanta FDEC Romania, ne-a comunicat ca actiunea este parte integranta a proiectului "The Way it Works" - Responsabilizarea Sociala a Companiilor in Regiunea Carpatica, implementat de Carpathian Foundation Slovacia si care are ca partener responsabil pentru implementarea activitatilor in tara noastra, FEDEC Romania. Proiectul este cofinantat de Programul VP/2006/001 al Comisiei Europene. Aria de implementare a proiectului cuprinde regiunile din Slovacia, Ungaria, Polonia si Romania (judetele Bihor, Botosani, Harghita; Maramures, Satu Mare, Salaj si Suceava). Scopul acestui proiect consta in incurajarea si contributia la schimbarea mentalitatii si a modului de actiune in domeniul responsabilizarii sociale a companiilor (RSC). Grupul-tinta il constituie partenerii sociali, IMM, companiile multinationale, structurile administrative la nivel local, national si regional, universitati, ONG-uri si organizatii si asociatii profesionale din aria de implementare a proiectului.
RSC reprezinta un concept pe care companiile trebuie sa-l ia in consideratie, RSC fiind strans legata de principiul dezvoltarii durabile, conform carora intreprinzatorii ar trebui sa ia decizii influentati nu doar de factorii financiari cum sunt profitul si dividendele, ci si bazandu-se pe consecintele pe termen mediu si lung ale activitatilor lor asupra mediului inconjurator. Subiectele abordate pe parcursul intalnirilor bilaterale si ale grupurilor sunt: convergenta si transparenta, stimularea responsabilitatii antreprenoriale, intarirea capacitatii privind RSC a actorilor implicati si cooperarea si coordonarea transfrontaliera.