Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza pentru intervalul 14 - 22 martie 2020, pe regiunile istorice din Romania

BANAT

In zilele de 14 si 15 martie vremea se va raci, cu aproximativ 8-9 grade. Nu vor fi variatii termice mari, iar media maximelor va fi intre 10 si 13 grade Celsius. In ultimele zile ale intervalului, temperaturile nu vor mai avea variatii semnificative si se vor situa, in general, intre 1 si 3 grade Celsius. Trecator vor fi precipitatii, cu o probabilitate mai mare in jurul datei de 14 martie.

CRISANA

Vremea se va raci, astfel ca, in data de 14 martie, media temperaturilor va fi cu 7-8 grade Celsius mai mica. Temperaturile minime vor avea o evolutie relativ asemanatoare. In intervalul 15-22 martie media temperaturilor minime va fi apropiata de pragul de inghet. Trecator vor fi conditii de precipitatii, pe arii mai extinse in jurul datei de 14 martie.

TRANSILVANIA

Intre 14 si 22 martie media regionala va avea variatii, in general, intre 8 si 10 grade Celsius. Minimele termice vor avea o medie sub 0 grade Celsius. Trecator vor fi precipitatii, pe arii mai extinse in jurul datei de 14 martie.

MARAMURES

Vremea se va raci, astfel incat valorile termice maxime vor ajunge sa se situeze in medie intre 9 si 11 grade Celsius, iar media minimelor va fi de -2 - 0 grade Celsius. Trecator vor fi conditii de precipitatii aproape in fiecare zi, dar pe arii mai extinse vor fi cele din jurul datei de 14 martie.

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va fi in jurul a 20 de grade Celsius in data de 14 martie, apoi va scadea, iar pana la finalul intervalului de prognoza va avea valori, in general, intre 8 si 11 grade Celsius. Minimele termice vor fi, in medie, intre -2 si 1 grad Celsius. Trecator si local vor fi posibile precipitatii, in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi.

DOBROGEA

Dupa data de 14 martie, temperaturile maxime se vor situa in medie intre 7 si 11 grade Celsius, iar minimele intre 2 si 4 grade Celsius. Probabilitate mai mare de precipitatii va fi dupa 15 martie.

MUNTENIA

Media maximelor termice se va raci, iar aceasta va avea variatii, in general, intre 9 si 13 grade Celsius. Minimele termice vor fi in medie intre 0 si 4 grade Celsius.

OLTENIA

Media maximelor termice se va raci, avand variatii, in general, intre 9 si 13 grade Celsius. Minimele termice vor fi in medie intre 0 si 3 grade Celsius.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va avea variatii, in general, intre 1 si 8 grade Celsius, iar a minimelor intre -6 si 2 grade Celsius. Temporar vor fi precipitatii aproape in fiecare zi.