Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust, de Stefania Dinu

estiri.ro - Stiri

Cauta in



RSS
 Stiri / Actualitate / Social
Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust, de Stefania Dinu
Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust, de Stefania Dinu
Autoarea cartii, Stefania Dinu, a incercat sa aduca in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866 - 1947
La Editura Corint a aparut cartea Mese si meniuri regale - eleganta, fast si bun gust de Stefania Dinu. Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866 - 1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau si ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. Odata cu trecerea timpului, bucataria s-a innoit continuu si constant, posibilitatea de a lansa moda in acest domeniu apartinand, bineinteles, marilor familii regale. In acest context, se incadra si familie regala a Romaniei, care urma preceptele bucatariei franceze.
- La curtea regelui Carol I, bucatar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, iar Castelul Peles avea propriul bucatar-sef, acesta fiind, in 1892, Ignace Goldenberger. La curtea Regelui Ferdinand si-a desfasurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucatarul regelui Carol al II-lea si al Curtii regelui Mihai, spune Stefania Dinu.
Cu ocazia Craciunului din anul 1929, meniul din seara de Ajun, 24 decembrie 1929, a fost: supa, carne rece de Craciun - purcelus de lapte, curcan, jambon, carne de caprioara si de vitel, pateu de ficat de iepure si caprioara, capatana de porc mistret, limba de vaca, piftie de curca si gaina, sos Cumberland si mustar, spanac, plum-pudding si fructe.
(Vineri 13.03.2020 16:23, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Donatie de masti Profi pentru medici si politisti (31.03.2020)
Donatie de 5% pentru fondul de solidaritate umana in fata epidemiei (27.03.2020)
Programul magazinelor Profi functioneaza intre 8.00 - 20.00 (27.03.2020)
Bucuria unei mame care isi petrece timpul cu copiii ei: Miruna Ioani (12.03.2020)
Atasamentul excesiv fata de lucrurile inutile (11.03.2020)
Gabriela Firea vrea sa inchida fast food-urile din mall-urile bucurestene (11.03.2020)
Lilia Ojovan nu se teme de coronavirus, ci de un alt virus mortal: RIPI (Rautatea, Indiferenta, Prostia, Incultura) (08.03.2020)
Dumitru Firizan de la S.C. TOTO: Am adus la Piata Taraneasca produse afumate din carne de porc Magalita! (08.03.2020)
Arpagic murat, alb si rosu,la borcan, un deliciu, la standul cu produse naturale al Marianei Gancila (08.03.2020)
Ramona Popoiu-Popescu, detinatoarea brandului apicol Regina, la Targul Piata Taraneasca de la MTR (08.03.2020)
 CURS VALUTAR
Duminica 05.04.2020
1 EUR 4.8286 lei -0.00%
1 USD 4.4674 lei +1.16%
1 HUF 0.0132 lei -1.43%
1 RUB 0.0582 lei +3.19%
1 BGN 2.4689 lei -0.00%
1 MDL 0.2400 lei -0.25%
1 Gr. AUR 231.4961 lei +2.50%
Toate valutele
Vineri 03.04.2020, BNR
Penthouse de vanzare - Maria Rosetti 38
Interviu / Exclusiv
Inga Valerie: Pentru mine, familia este cea mai importanta

Inga Valerie: Pentru mine, familia este cea mai importanta

Ultimele cautari
detunata nr 2 cluj napoca
detunata nr 2 cluj napoca
lista
mirsu florin bibi bucuresti
sabrino de matteo
lista rezultate note titularizare iasi
medias
mineral
radulescu
nr deranjamente telecom
Top cautari
telefonul telespectatorului la protv
rezultate
pro
antena
isj satu mare posturi propuse pentru restrangere
accidente rutiere 2010 cluj bihor
accident
lista
rezultate titularizare educatoare bucuresti 2011
raluca
Reteaua de siteuri

© 2002 - 2020 estiri.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro
Pagina generata in 0.0908 sec.