SIBLONDELEGANDESC: #StauAcasa: prima zi singura cu copiii (Autoare: MIRUNA IOANI)
Miruna Ioani a publicat pe blogul siblondelegandesc.ro, un articol, la rubrica CU DEGETELE PE TASTE. Cunoscuta blogger-ita inventariaza cele 5 reguli pe care le-a aplicat in prima zi de cand sta in casa impreuna cu cei doi copii ai ei, izolati pentru a nu se expune la amenintarea epidemiei de coronavirus.

----------------

Marti, inainte sa plece, i-am zis lui Eme (bonei) ca cel mai bine ar fi sa ramana acasa la ea o vreme. Cel mai bine pentru umanitate, desigur, de parca umanitatea ar da doi bani daca eu innebunesc.
Dar, pana ei s-au jucat de-a taximetristul si eu am scris un articol, pac, au aparut inca 3 cazuri in Bucuresti.
Cu 24 de ore inainte, nu era niciunul.
Stiti, eu nu sunt in cea mai roz perioada a mea cu nervii. Am avut si zile mai bune, in care m-am simtit mai frumoasa la trup si mai fericita la suflet. Mno. Stiti cum a fost asta? Ca-n scena asta din Sex and the city, cand Charlotte zice ca ar fi distrusa sa-si prinda barbatul cu bona, pentru ca nu poate pierde bona! Asa si eu, doar ca am vorbit singura-n oglinda.
Daca ma vedeti la stiri, sa stiti ca povestea cu coronavirus e pura coincidenta.
Deci prima zi, asteptari jooooooase.
I-am explicat lui Tudor cat de bine care-i situatia, ca o sa ne distram tare, dar vom avea nevoie de niste reguli noi, de criza.
Nu mai mancam cand ne e foame, mancam cand poate mama incalzi mancarea. Uneori nu poate, ca Victor vrea sa manance. Sau in brate. Nu in marsupi. Nici in scoica. Intelegeti, am un bebelus cu personalitate.
Regula 2. Nu tipam doi oameni deodata. Mai ales cand bebelusul plange, nimeni altcineva nu are voie sa tipe.
Regula 3. Cand mama il culca pe bebe, nu avem nevoie sa bem apa, sa mancam mere, pere, banane, capsune, sa ne jucam de-a baba oarba, prinselea, v-ati prins.
Regula 4. Nu iesim din casa, dar compensam cu
regula 5. Facem cinematograf cu film lung o data pe zi. Am facut, copilul n-a avut rabdare nici sa-si piarda pantoful; asta mic al meu in continuare prefera sa-i citesc o carte.
Acum e seara cand scriu, adica noapte, ei dorm si pe mine ma apuca dragul. Am scapat cu bine de prima zi de #stauacasa. Nu ne-am scos ochii. Nimeni n-a sarit pe fereastra. Nici macar nu ne-am certat prea tare. Am mancat la masa, am citit o carte-ntreaga. Ba am dat si cu aspiratorul, am sters si cu mopul.
Si totul, dar totul i se datoreaza baiatului meu cel mare. Sa-mi petrec timpul cu copiii mei e o bucurie, presimt ca o sa fiu tot bucuroasa in urmatoarele zile.
Bine, pana se termina mancarea.
Voi cum ati facut cu copiii?