SI BLONDELE GANDESC: Ce sa faci cu copilul in Sibiu: 5 activitati sub 20 de lei (Autoare: MIRUNA IOANI)
Copilul cel mare are 4 ani, copilul cel mic - 4 luni. Am petrecut o saptamana in Sibiu cam pe nepusa masa, asa ca am hotarat sa profitam la maximum de timpul de aici si sa nu mai dormim pana la amiaza, ca apoi sa plecam cu cel putin 2 kilograme in plus acasa. Eu m-am nascut in Sibiu si am crescut in Sibiu, dupa care am plecat din Sibiu si mi-a fost dor de Sibiu. De fapt, mai mult mi-a fost dor de casa parinteasca si de cei care o locuiesc, de Stefi si de tinerete. N-am avut niciodata copii in Sibiu, n-am fost mama in Sibiu, habar n-am ce-i arati unui copil in Sibiu, caruia ii place oricum la nebunie orasul, din simplul motiv ca aici locuiesc Mama Bu si Tata Bu.
- Victor, esti pregatit? Mergem la bunicii tai!
Daca locuiti in Sibiu si aveti sugestii de activitati cu copilul, sunteti rugati sa scrieti in comentariu pe blog, ca aici raman. Pe facebook, se pierd. Mi-am facut documentarea privind activitati posibile in Sibiu, am discutat cu copilul si vedeti ce am ales, poate va place si voua.

1. Teatru de papusi

- doua bilete la teatrul Gong costa mai putin decat doua cafele. Actorii sunt excelenti, sala e frumoasa, la iesire te asteapta biscuiti. Piesele sunt diverse si bine de tot jucate, dureaza sub o ora, va recomand cu caldura. Tudor abia asteapta sa mearga.
Adresa: Strada Alexandru Odobescu 4
Cost: 9 lei/ persoana
Varsta: de la 3 ani in sus
Bilete si program: teatrulgong.ro

2. Vizita in Turnul Sfatului

- e emblema orasului Sibiu, turnul ala cu ceas, care apare pe toate vederile. Nu e mult de urcat, privelistea e frumoasa, doar ca scarile sunt, la inceput, destul de inalte. Un copil de 2 ani nu poate, unul de 3 are nevoie de ajutor, Tudor (de 4) a urcat pe picioare. A fost super mandru ca a reusit singur! Sa le aratati ceasul de jos, pe dinafara, ca sa faca legatura cand vad mecanismul de dinauntru.
Adresa: Piata Mare
Cost: 2 lei/ persoana (copiii sub 3 ani au gratuit)
Varsta: de la 3 ani are sens, as zice
Program: zilnic, 10.00-20.00

3. Muzeul de Istorie Naturala

- muzeul asta mi se parea enorm cand ne duceau cu clasa; acum mi s-a parut scurt ca o gluma. Nu e nu-stiu-ce pentru parinti, dar e destul de fain pentru copii si mai e si in centru, deci merge lejer.
Adresa: Strada Cetatii 1
Cost: Adulti: 13 lei; elevi, studenti: 3,25 lei
Varsta: de la 2 ani in sus
Program:
Orar de vara (21.03-21.10), marti-duminica: 10.00-17.00, luni si prima marti din luna: inchis.
Orar de iarna (21.10-21.03), miercuri-duminica: 10.00-17.00, luni si marti: inchis.

4. Muzeul Locomotivelor cu Aburi

- habar n-aveam ca exista asa ceva in Sibiu, e fix langa gara, ca o incursiune in timp! Locomotivele pot fi escaladate de copii, sub atenta supraveghere a parintilor, bineinteles. Veti vedea si depoul de trenuri, cum se parcheaza o locomotiva sau un vagon, pariu ca nici nu stiati! Noi am prins chiar o locomotiva remorcata de un alt fel de locomotiva care parea antica, dar care inca mai sufla, impingea si parca. A fost supertare, copilul megaincantat. Nici nu stiam cum se duce trenul la reparat si toate astea. Pacat insa ca locomotivele nu prea sunt intretinute si ca nu exista nici macar o explicatie sau descriere a lor. Am mai gasit un vagon de dormit deschis, l-am vizitat in liniste, pentru ca am intalnit un domn care ne-a zis ca vagonul respectiv e inca folosit de colegii lui, care dorm.
Adresa: strada Dorobantilor 22
Cost: gratis (sa aveti doar buletinul la voi)
Varsta: din momentul in care copilul e fascinat de trenuri, merge
Program: zilnic, 09.00- 15.00

5. Expozitia de dinozauri

- asta e pentru copiii foarte mici, se afla in curtea Muzeului de Istorie Naturala. Sunt cateva exponate din cauciuc, care doar stau, nu fac nimic, pot fi doar admirate. Nu e nu-stiu-ce, insa, la cat de disperat e orice copil dupa dinozauri intr-o anumita perioada a vietii lui, merita sa dati o tura. Totul e ca la numarul 3, mai putin costul: 1 leu/ persoana si se achita inauntru, la casa.

6. Ceva dulce si bun, posibil peste buget

Si, daca vreti ceva bun, recomand un ecler cu caramel sarat, musai caramel sarat, de la Sucre. Doar ca o bucata costa 13lei si nu veti rezista sa-i luati doar copilului, veti gusta si veti lua si la pachet. V-am zis, sa nu ziceti ca nu v-am zis. Am scris despre aceste eclere, diferenta, intre timp, e ca si-au amenajat spatiul si in interior, de poti sta la masa. Vara au si inghetata buna. O sa ma pomeniti.