Centrele din SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor Infectioase vor consulta in clinici din cinci orase diverse persoane care prezinta simptome de gripa diferite de cele care apar in cazurile de gripa caracteristice acestui anotimp, conform Hotnews. Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase, a prezentat mai multe sfaturi pentru cei care se tem acum de coronavirus/
Institutiile guvernamentale, inclusiv institutul condus de dr. Fauci, sunt asaltate cu apeluri telefonice si cu mesaje email venite din partea unor oameni ingrijorati, la fel cum erau cei din perioada alertelor pentru Ebola si SARS. Fauci si-a amintit ca o asistenta medicala, care fusese infestata cu virusul Ebola, a luat un avion pana in Ohio pentru ca nu avea simptome si nu risca sa infecteze pe nimeni. Brusc, oameni de peste tot s-au gandit ca toate avioanele sunt nesigure.
Virusul corona se transmite in general de la om la om. Obiectele aflate in containere din China care sunt trimise in SUA nu prezinta niciun fel de pericol in privinta transmiterii virusului, afirma Fauci. Acelasi lucru este valabil si pentru medicamentele venite din China. Produsele importate in conformitate cu reglementarile FDA (Food and Drug Administration â€" Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA, n. red.) sunt verificate de FDA si trebuie sa intruneasca aceleasi standarde ca produsele autohtone, a precizat dr. Stephen Hahn.
Mai mult, nu exista probe care sa fi dovedit ca Covid-19 (denumirea oficiala a virusului corona, n. red.) ar avea vreo legatura cu produsele din import pentru oameni sau animale, iar in SUA nu s-a inregistrat niciun caz de infestare cu Covid-19 care sa fi fost asociat cu produsele din import, a mai spus acesta.