SI BLONDELE GANDESC: Mame de peste tot, stiti ceva? Gura lumii sa ne sufle de praf! (Autoare: MIRUNA IOANI)
Sunt trei tipuri de GURA:
- a societatii (n-ai invatat copilul sa salute, de ce urla in magazin)
- a familiei (nu stie spune poezii, il tii prea mult in brate, inca il alaptezi la 3 ani?!)
- si inca o voce care te bate la cap, a ta (nu ma joc destul, nu sunt prea vesela, ar trebui sa petrec mai mult timp si sa nu-i mai comand pizza la restaurant).
Niciuna nu e sanatoasa, cred ca e de la sine inteles.
Le cunosc pe toate, primeia iti e cel mai usor sa ii spui sa te sufle de praf. Din urmatoarea, soacrei sa nu-i spui niciodata fix ce iti trece prin cap, iar ultima e cel mai greu de infruntat.
- O sa vezi tu ce patesti ca doarme cu tine, n-o sa mai scapi de el!
Inca nu are 4 ani si cel mai bine doarme in patul personal.
- Prea faci numai ce vrea el, o sa ti se urce in cap.
Desi, daca mai faci si ce nu vrei tu, dar vrea copilul nu inseamna ca ti se urca in cap, ci ca il cresti cu respect si democratie.
- Auleu, nu-l lasi la desene? O sa creasca si-o sa fie un speriat!
A crescut si ieri mi-a zis in locul a ceea ce putea fi un tantrum ca la manual: sunt nervos. Eu nu stiu reactiona asa cand ma enervez si am aproape 35 de ani.
Stiti, mi se pare ca, in ziua de astazi, oricum o dai, n-ai cum sa castigi. Daca nasti natural, esti o hipsterita. Daca faci cezariana, ai fite-n cap. Daca alaptezi, esti o sectanta, daca dai formula, o denaturata. Daca ramai sa iti cresti copilul acasa, esti o lenesa cu diploma, daca te intorci repede la munca, o carierista fara inima. Daca platesti o bona, inseamna ca esti bogata, daca-l duci la cresa, inseamna ca esti saraca. Daca maica-ta te ajuta, inseamna ca esti rasfatata. Daca n-ai niciun ajutor in casa, precis iti pui copiii la desene ca sa faci treaba. Daca iti iei copilul peste tot cu tine, de ce ii schimbi programul. Daca il lasi acasa, e clar ca nu iti pasa. Daca faci ciorba, de ce n-ai facut o supa. Daca nu i-ai pus caciula, de ce l-ai scos din casa. Daca l-ai infofolit bine, precis o sa transpire cand alearga. Daca nu stie nicio poezie, nu te ocupi de el chiar bine. Daca stie prea multe, esti o exagerata. Oricum o dai, cumva, lumea nu e niciodata multumita. De asta, gura lumii ar trebui incuiata.
Fiecare mama stie ce-i mai bine pentru ea, in conditiile ei proprii si personale. Fiecare mama face tot ce poate si nu merita judecata.

(Sursa: siblondele gandesc.ro)