Odata cu marea Sarbatoare a Sfintilor Mihail si Gavril, in Parcul National din Capitala are loc FESTIVALUL HAIDUCILOR. Cei dornici sa manance bucate traditionale sunt asteptati din 7 noiembrie si pana in 10 noiembrie 2019, la un adevarat ospat haiducesc, cu preparate haiducesti in toate felurile si pentru toate gusturile.
Bucurestenii si turistii sunt invitati la un ospat cu ceaune pline ce vor clocoti de zor cu cele mai gustoase tocanite de mistret, oaie inabusita la ceaun, carnuri aromate de vanat si pastrame in unt, bulz ciobanesc, mamaliga in paturi, iar gratarele vor sfarai pline de pastramuri, carnati si coaste haiducesti, cuptoarele vor coace de zor paine, pulpe de miel, purcei de lapte la cuptor, gaste si rate, iar protapurile vor sta rand si vor rumeni sute de kilograme de pastrama, berbecuti lasati la bait pentru ca aroma sa fie pe placul haiducilor si alte bunatati ce lasa gura apa oricarui gurmand.
Iar ca ospatul sa fie deplin mancarurile de mai sus vor fi completate cu placinte si cozonaci din toate zonele tarii: placinte poale'n brau, placinta creata de Maramures servita cu horinca ca la mama ei, placinta Dobrogeana, placinte-n foi dulci sau sarate, cu dovleac sau mere, stropite din belsug cu must proaspat stors si vin in cani de lut, cum ii place la haiduc.
Si pentru ca este un eveniment dedicat in exclusivitate haiducilor, sunt invitat bucatari iscusiti din toate colturile tarii, care ne vor imncamta cu delicatesele preparate chiar sub ochii nostri.
Organizatorii s-au pregatit si cu o gama variata de produse traditionale ce fac cinste targului: dulciuri, branzeturi, afumaturi si paine de casa, coapta in cuptoarele amenajate in buricul targului!
Mesterii populari au venit si ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual, iar pentru cei mici, am amenajat si un parc de distractii. Cei mari vor avea parte de muzica pentru toate gusturile: etno, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea.
Timpul se anunta numai bun pentru petrecere, astfel incat sa mergem cu mic cu mare sa sarbatorim haiduceste in ParculNational!
Intrarea este libera pentru toti cei ce doresc sa petreaca cateva ore de calitate, divertisment si relaxare in lumea specialitatilor culinare haiducesti.