Cum te face sa te simti dragostea? Fericit (67%), mai dispus sa rad toata ziua (33%), mai puternic, mai increzator (61%) - acestea sunt concluziile unui sondaj Sentimente.ro, cel mai mare site de dating din Romania. Ce te face sa te simti iubit? Acceptarea neconditionata (81%), imbratisarea unui copil (27%), bucuria animalului de companie (14%), au mai declarat utilizatorii site-ului.
Pentru a verifica rezultatele sondajului online, Sentimente.ro a facut un experiment in offline. Astfel, teoria a fost testata in practica, iar efectele dragostei au fost observate in timpul unei sedinte foto inedite, cu ajutorul fotografului Mihnea Ratte.
- De 18 ani, Sentimente.ro sustine dragostea si am reusit sa aratam acest lucru prin proiectele noastre, dincolo de scopul evident al site-ului. Prin urmare, am invitat cateva persoane la o sedinta foto, fara sa le dam prea multe detalii. In timp ce li se facea portretul, au vazut un mesaj din partea cuiva drag: sot/sotie, copii, prieteni apropiati sau chiar un video cu animalul de companie. Reacțiile naturale si evidente arata ca dragostea, in orice forma a sa, ne face mai fericiti. Si in acest caz, imaginile chiar fac cat 1.000 de cuvinte, a declarat Flori Dragomir, vicepresedinte si fondator al Sentimente.ro.
Experimentul foto a plecat de la rezultatele sondajului Sentimente.ro, care au aratat ca:
- oamenii se simt iubiti atunci cand au pe cineva alaturi (81%)
- care ii accepta asa cum sunt, neconditionat, cand primesc imbratisarea unui copil (27%)
- cand li se declara dragostea printr-un simplu te iubesc (43%)
- sau cand se joaca impreuna cu animalul de companie (14%).
La polul opus, ceea ce-i face sa se simta neiubiti este lipsa increderii, posesivitatea, dorinta partenerului de a-i schimba (42%).
Criticile (26%) si certurile constante sunt de asemenea surse de stres si de indepartare intr-o relatie, indiferent de natura acesteia, mai arata sondajul.

Nevoia unei relatii, in stransa legatura cu fericirea

Mai mult decat atat, respectul, increderea (77%), loialitatea (62%), curajul (24%), altruismul (23%) si mai putin gelozia (5%) sunt strans legate de ideea de iubire, spun utilizatorii Sentimente.ro. Ei considera de asemenea ca au nevoie de dragoste, in orice forma a ei, pentru a se simți fericiti.
Remarcam o tendinta tot mai evidenta intre utilizatorii Sentimente.ro si anume aceea de a nu se grabi atunci cand intra intr-o relatie. Desi online totul se intampla mult mai repede, acestia sunt categorici cand vine vorba de valorile pe care le cauta: respect, incredere, sprijin neconditionat. Credem ca acest lucru contribuie decisiv la succesul relatiilor. Stiind exact ce cauta pe site, atunci cand se intalnesc in offline, deja stiu ca exista o afinitate clara, iar lucrurile merg mult mai repede, a explicat Flori Dragomir, vicepresedinte si fondator al site-ului Sentimente.ro.
De altfel, acest lucru este confirmat si de faptul ca 32% dintre utilizatori sustin ca au nevoie ca mai intai sa fie prieteni cu o persoana, pentru ca mai apoi sa ajunga la un nou nivel in dezvoltarea relatiei. In plus, o treime dintre cei care au raspuns la sondajul Sentimente.ro sustin ca, desi se indragostesc mai greu, o fac pentru totdeauna. Iar daca dragostea si fericirea merg mana in mana, imediat dupa acestea vine dorinta de a se simti respectat intr-o relatie (47%) si de a se casatori cu persoana iubita (46%). Aparitia copiilor, respectiv consolidarea unui cerc de prieteni apropiati vin in completarea tabloului unei vieti perfecte pentru 34% dintre utilizatori.
Cei care au raspuns la sondaj sunt persoane singure, insa acest lucru nu-i impiedica sa spuna ca dragostea - in toate formele ei - le schimba viata. Fie ca se gandesc la un partener, la un prieten apropiat, la o ruda sau chiar la un animal de companie, peste jumatate dintre cei care au particpat la sondajul online au spus ca, atunci cand iubesc, simt ca totul le merge mai bine, a mai precizat Flori Dragomir.
Sondajul a fost realizat in perioada 1-30 septembrie, online, in randul membrilor site-ului, pe un esantion de 1.516 utilizatori activi, 45% femei si 55% barbați.

Sentimente.ro inregistreaza constant cele mai mari valori de trafic in randul site-urilor de matrimoniale

Statisticile arata ca o relație din trei incepe acum online si, pana in 2020, peste 330 de milioane de persoane din intreaga lume isi vor crea cont pe un site de dating. In Romania, piata de dating se dezvolta constant, iar de 18 ani Sentimente.ro este numele cel mai sonor, care inregistreaza constant cele mai mari valori de trafic in randul site-urilor de matrimoniale. (conform Trafic.ro). Peste 1,7 milioane de persoane din Romania, dar si din strainatate, au in prezent cont pe Sentimente.ro.
Sentimente.ro este lider pe piața de dating si in ceea ce priveste inovația: in 2001 a fost primul site din Romania care a dezvoltat un serviciu de mesagerie instant in browser, in 2010 a dezvoltat sistemul de raportare al utilizatorilor care incalcau regulile de utilizare ale site-ului, in 2017 - WallY - algoritmul de inteligenta artificiala care sta azi la baza interfetei personalizate, iar in 2019 algoritmul a fost imbunatatit printr-un sistem de validare a profilului real, si de detectare a fotografiilor care afiseaza nuditate sau minori.
Potrivit unui sondaj Sentimente.ro, utilizatorii site-ului au precizat ca 70% dintre prietenii lor singuri folosesc cel putin o platforma de dating si o considera o metoda eficienta pentru a cunoaste pe cineva. 54% dintre respondenți au precizat ca au cel putin un prieten care si-a cunoscut partenerul de viata printr-un site de dating. Unul dintre criteriile aflate la baza alegerii site-ului de dating este sentimentul de confort si de siguranta pe care il ofera acesta.