Toamna inseamna explozie de nuante galbene si aramii in natura, soare bland, gusturi si arome intense si bogatie in bucatarie - caci este anotimpul recoltelor, al fructelor tarzii, al abundentei de legume delicioase, gata pentru salatele proaspete sau pentru conserve.
Cu siguranta unul dintre cele mai sanatoase si mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta in aceasta perioada este consumul zilnic al fructelor si legumelor proaspete - ultimele culese pe anul acesta. Iar, pentru toti gourmets, acest sezon este sezonul salatelor, cel care deschide imaginatia pentru cele mai creative combinatii si pofta pentru cele mai gustoase retete, caci diversitatea legumelor este, practic, maxima.
In plus, este momentul sa ii oferim organismului, inainte de iarna, o gama variata de vitamine, nutrienti si antioxidanti, prin cat mai multe portii zilnice de legume cat mai diferit colorate. Iar prepararea unei salate nu ne ia mai mult de 5 minute, partea cea mai buna fiind ca o putem face super repede, doar combinand legumele dorite si adaugand un strop de lamaie sau de otet si uleiul de masline preferat, atat de hranitor pentru organism.
Pe scurt, salatele inseamna sanatate, o sursa de vitamine si minerale necesare in alimentatie la orice varsta, o gustare usoara si rapid de preparat. Si, nu in ultimul rand, placerea de a le savura: textura, mirosul, aromele si culorile legumelor proaspete ne incita toate simturile.
Cel mai bun mod de a obține un aport suficient de vitamine prin alimentatie este adoptarea unei diete echilibrate, cu o mare varietate de alimente, in care salatele sa fie, asadar, o prezenta zilnica. Iar uleiul de masline extra virgin este cea mai buna alegere pentru asezonarea salatei atunci cand vine vorba sa beneficiem de toti nutrientii din legume, caci grasimile mononesaturate din uleiurile de masline extra virgine asigura o absorbtie mai eficienta de carotenoizi, vitamine, pigmenti si antioxidanti din legume si fructe.
Monini ne propune uleiul de masline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate.
Monini Classico este uleiul de masline extra virgin renumit pentru aroma sa consecventa, indiferent de modul in care este utilizat pentru a prepara felul dorit. Recomandat pentru o mare varietate de preparate carora pur si simplu le completeaza si imbogateste gustul, este indicat fie ca este vorba despre salate, sosuri, fripturi ori garnituri.