Zilele trecute am primit un mesaj incurajator de la un prieten. Numele lui e Mihai Dragomir. Il cunosc de multi ani pe Mihai Dragomir. El este un magician care sculpteaza trupuri si minti. Eu cred ca este unul dintre cei mai buni antrenori de fitness din tara. El este autorul unui concept propriu de antrenamente care te ajuta sa slabesti sanatos. Cardio Mix este tip de antrenament care da rezultate foarte bune in timp scurt si nu te leaga de aparatele din sala. Eu personal am beneficiat de antrenamentele Cardio Mix multi ani. Iata mesajul de la prietenul meu Mihai Dragomir, despre tratamentul cu corticosteroizi pe care l-am urmat timp de cateva luni - unul dintre cele mai utilizate si eficiente tratamente pentru diferite boli inflamatorii si autoimune (sistemice).

Buna Mireille

Imi pare rau ca suferi in aceste momente, dar am toata increderea ca o sa fii bine, pentru ca esti o luptatoare! In acelasi timp consider ca esti unul dintre putinii oameni care au reusit sa isi atinga fericirea interioara, care nu vine din lucrurile materiale ale lumii. Este suficient sa ai doar un prieten adevarat, deghizat in aproapele tau, fie el frate, sora, sot, sotie, mama sau tata, bunic sau bunica , care sa stie sa comunice cu tine, sa planga, sa rada, sa cante impreuna cu tine, caci astfel vei putea trai adevarata fericire. In ceea ce priveste cerinta ta, cu privire la tratamentul cu corticosteroizi, desi nu cunosc foarte multe detalii in ceea ce priveste diagnosticul si tratamentele tale, banuiesc, ca daca medicii care te au evaluat au decis acest lucru, au decis ca este necesar.
Ca atare pentru a putea tine sub control aceasta terapie consider urmatoarele:

1) Inainte de initierea terapiei cu corticosteroizi trebuie efectuata o analiza detaliata a istoricului si a examenului fizic ,pentru a putea evalua factorii de risc, sau conditiile preexistente potential exacerbate de aceasta terapie cu corticosteroizi. Foarte important este ce tip de corticosteroizi se folosesc si ce modalitati de administrare. Ca atare pentru a scadea riscul de aparitie a efectelor adverse in cursul terapiei cu corticosteroizi este necesar sa se respecte urmatoarele:
- utilizarea lor numai in caz de necesitate;
- monitorizarea pacientului foarte atenta pentru a putea observa aparitia efectelor advese
- utilizarea unei doze minime necesare pentru controlul bolii;
- scaderea progresiva a dozelor daca boala este mentinuta sub control;
- monitorizarea presiunii arteriale.

2) Tratamentul cu corticosteroizi, de cand a fost descoperit si pana acum, a fost unul dintre cele mai utilizate si eficiente tratamente pentru diferite boli inflamatorii si autoimune (sistemice). In ciuda beneficiilor acestor agenti utilizarea lor prelungita (in special la doze mari) este asociata cu diferite efecte adverse asupra sistemului musculo-scheletic, endocrin, cardio-vascular si nervos central precum si tractul gastro intestinal. Dar multe dintre aceste efecte secundare pot fi reduse la minim prin monitorizarea atenta a pacientilor si prin punerea in aplicare a masurilor preventive, cum ar fi utilizarea unor agenti mai mici, cu dozele cele mai mici, eficiente si necesare pentru gestionarea starii de baza. Pacientii trebuie informati cu privire la efectele adverse asociate cu utilizarea sistemica a corticosteroizilor si trebuie informati cu privire la strategiile de modificare a stilului de viata, care pot ajuta la reducerea riscului acestor evenimente si afectiuni. Exista anumite boli in care sistemul imunitar (de aparare) al organismului nu functioneaza corect. Acest lucru poate sa determine procesul inflamator sa lupte impotriva tesuturilor corpului. Corticosteroizii scad inflamatia, si astfel scad leziunile tesuturilor.
IN ACEST MOMENT trebuie sa ai incredere in tine, si in Dumnezeul tau. Starea ta psihica buna, poate fi cel mai valoros medicament. Cu toate acestea, suntem alaturi de tine, plini de speranta si increderea caci Creatorul nostru isi va face din nou treaba bine.

MIHAI DRAGOMIR si intreaga familie Cardio Mix