MAGAZIN: Hibrizi extraterestri printre noi? (Autor: DAN D. FARCAS)
Ideea existentei unor hibrizi nepamanteni, cunoscuti si sub numele de copiii din stele, care ar locui printre noi, este evocata tot mai insistent in ultimul timp. Ea a fost alimentata copios de teoreticienii din seriale TV precum Ancient Aliens sau Ancient Astronauts, dar si de alte ramuri ale ufologiei, mai ales de cele legate de rapiri. Intr-un articol din 2018, Dr. Mary Rodwell, specialist hipnoterapeut si expert OZN, spune ca a petrecut ani de zile studiind Copiii din stele (Starchilds) - o rasa de fiinte hibride, care se presupune ca provin de la extraterestri, adaugand ca se pare ca locuim, pe planeta noastra, laolalta cu noi specii de oameni. Potrivit ei, asistam la o crestere a numarului de copii mici care pretind a nu fi de aici, iar acest fenomen este independent de contactul cu mass-media. De fapt, aceasta noua rasa umana deriva din rapiri si experimente extraterestre, incidente la care Rodwell a fost martor indirect in cursul sesiunilor de terapie, prin regresie hipnotica, pe care le-a efectuat cu multi pacienti aparent rapiti de nepamanteni. Experientele pe care acestia le-au impartasit au fost dovezi suficiente pentru ca cercetatoarea sa creada ca o noua specie de oameni traieste printre noi.

Rapiti de nepamanteni

Potrivit lui Rodwell, acestia sunt upgradati:
- Ei au capacitatea de a gandi si de a rationa mult deasupra curbei. Copiii au avut o cunoastere mult mai constienta a experientelor multidimensionale. In timp ce parintii lor se temeau de experientele relatate de copii, acestia au vorbit in mod natural despre pataniile lor.
Un lucru care ii distinge pe hibrizi de ceilalti oameni este perceptia diferita pe care o au asupra lumii. Rodwell considera ca o serie de afectiuni, printre care Asperger si ADHD, cu care acesti copii sunt adesea diagnosticati reprezinta, de fapt, un semn al abilitatilor ascunse care rezulta direct din manipularea genetica facuta asupra lor de o rasa extraterestra mult avansata tehnologic. Daca acest lucru se dovedeste adevarat, s-ar putea ca asa-numitul ADN inactiv (junk) din genomul nostru ar putea oferi o serie de functii cognitive care nu au fost studiate niciodata de stiinta. Spre deosebire de ultimele decenii, astazi avem mult mai multe informatii despre aceste sindroame. Cu toate acestea, avem si mult mai multe de invatat, deoarece inca nu avem dovezi despre felul in care o gena influenteaza o alta gena si cat de profund se afla radacinile acestor influente. Aceeasi opinie o are si Profesorul Sam Chang, unul dintre primii specialisti care promoveaza ideea ca ADN-ul aparent nefunctional (junk DNA) ar fi de origine extraterestra. Potrivit lui, aceste secvente extraterestre au propriile lor sisteme si rezista anumitor medicamente. Evolutia depinde in mare masura de adaptare, care presupune mutatii. In conditii normale, aceste procese trebuie sa dureze mii de ani pentru a deveni un standard. In cazul presupusilor hibrizi exista insa un decalaj foarte mare intre doua generatii succesive; prin urmare, singura explicatie rezonabila este ca a intervenit un factor extern, care a efectuat o manipulare a genomului uman. Problematica inmultirii hibrizilor ii preocupa si pe unii cercetatori ai fenomenului rapirilor extraterestre, cum ar fi Dr. David Jacobs fost profesor asociat la Universitatea Temple. Acesta a publicat mai multe carti despre rezultatele cercetarilor sale, iar mai recent, in 2015, audiocartea Walking Among Us: The Alien Plan to Control Humanity (Umbland printre noi: Planul extraterestru pentru a controla omenirea). In aceasta lucrare, Dr. David Jacobs schiteaza un scenariu apocaliptic al disparitiei oamenilor de pe Pamant, provocata de niste extraterestri care ne-au pus gand rau. Asa cum scrie, concluziile sale se bazeaza pe cartile mele anterioare si pe cei 50 de ani de cercetare in domeniul OZN si rapiri. Audiocartea ilustreaza modul in care nepamantenii hibrizi se integreaza in societatea umana si strategiile lor de a-si atinge obiectivele. Naratiunea se bazeaza pe interviuri cu 14 rapiti, o mica parte din cele 1150 de evenimente de rapire pe care le-am cercetat de-a lungul anilor. Din pacate, inca nu stiu motivul final pentru care ei fac ce fac. David Jacobs expusese o varianta anterioara a acestor concluzii in cartea sa din 1998, The Threat (Amenintarea), continand rapoarte ingrijoratoare privind planurile extraterestrilor pentru viitorul Pamantului. El spunea ca se apropie o schimbare, un viitor in care hibrizi foarte asemanatori oamenilor se vor amesteca in viata noastra de zi cu zi. Asa cum ar fi spus intrusii:
- In curand vom fi cu totii impreuna. In curand toata lumea va fi fericita si toata lumea isi va cunoaste locul.
Noua sa audiocarte examineaza un fenomen infricosator, pe care Jacobs a inceput sa il observe din 2003. Asa cum afirma el, planul de actiune pentru integrarea nepamantenilor a prins o viteza tot mai mare. Incidentele de rapiri s-au diminuat, pe masura ce s-a accelerat cresterea numarului de implicari a extraterestrilor in viata de zi cu zi.
- A inceput o invazie tacuta si insidioasa. Hibrizii straini s-au mutat in vecinatatea ta si la locul tau de munca. Ei au fost instruiti, de unii oameni rapiti, cum sa treaca neobservati, cum sa se amestece in societate, ca sa para la fel de normali ca vecinul de la usa de alaturi.
Lucrarea lui Jacobs ilustreaza in detaliu procesul de integrare a nepamantenilor in societate si strategia si structura de sprijin care au fost dezvoltate pentru a face ca totul sa se deruleze fara probleme. In timp ce autorul nu se declara sigur care este motivul pentru care veneticii sunt aici si ce anume doresc sa realizeze, in ultimul capitol al audiocartii el ofera totusi cateva posibile raspunsuri, toate infricosatoare. Notiunea de copii ai stelelor aminteste si de unele ramasite umane stranii, de pilda mumii, gasite mai ales in America Latina. De pilda, o americanca a descoperit, in cursul unei vizite in Mexic, in 1930, doua cranii, dintre care unul nu parea perfect uman. Dupa decesul ei, in 1990, craniile au schimbat cativa proprietari, ajungand in cele din urma la Lloyd Pye, autor si cercetator in domeniile paranormalului, cu contacte in randul unor experti medicali. Incepand din 1999, el a cercetat craniile, in cadrul proiectului Starchild, in laboratoare din trei tari. Testele au aratat ca ambele cranii aveau 900 de ani, iar cel defectuos apartinea unui copil de 5 ani, care a fost numit Starchild. Avea osul mult mai subtire, mai usor, dar mai puternic decat osul uman, continea structuri de armare neobisnuite, creierul era cu 30% mai mare decat cel al unui copil normal de varsta lui si intregul craniu poseda peste 10 abateri standard fata de norma umana. Dupa moartea lui Lloyd Pye, in 2013, proiectul a continuat. Dar in 2017, testele ADN au aratat ca copilul era 100% uman, de sex masculin, iar ambii parinti erau nativi americani.

Inapetenta stiintei

Ufologul belgian Andre Skondras deplangea inapetenta stiintei de a aborda acest gen de subiecte. Conferinta privind studiul rapirilor extraterestre, care a avut loc la Institutul de Tehnologie din Massachusetts in iunie 1992 si care a dus la un raport de 683 de pagini, a fost mai degraba o exceptie. Pozitia publica a stiintei oficiale cu privire la fenomenul OZN si derivatele sale este binecunoscuta.
- In plus, niciodata nu trebuie subestimata puterea turmei, exercitata asupra gandirii si perceptiei publice a unui individ, in domenii delicate, in special in ceea ce priveste problemele tabu, insotite de ridiculizare, ceea ce poate avea consecinte mortale in privinta finantarilor si, prin urmare, profesional.
Skondras se intreba in continuare daca hibridarea oameni-extraterestri este un concept chiar atat de imposibil in conditiile dimensiunilor realitatii cosmice? Daca nepamantenii ne viziteaza de atatea ere, fara contacte deschise, s-ar putea foarte bine sa se amestece cu noi, la diferite niveluri, din motive cunoscute numai de ei.
- Eu, ori de cate ori ma uit in oglinda, vad un extraterestru! Si presupun ca acelasi lucru este valabil si pentru noi toti.
Profesorul Sam Chang ne avertiza:
- Ceea ce inca ne intrebam este daca omenirea, in intregul ei, se va fi ridicat, in cele din urma, la o inteligenta superioara, atunci cand extraterestrii vor veni, in cele din urma, la noi. Sau vom deveni niste exponate de muzeu, alaturi de neandertalienii pe care i-am eliminat gratie creierilor si poftelor noastre mai mari. Dar - cel mai important - nu cumva ne indreptam spre sfarsitul nostru ca urmare a acestor pofte?