[email protected] ( 13 -19 mai )
- Tribunalul Bucuresti a pronuntat sentinta in dosarul doctorului Oprescu, pentru luare de mita (in afacerea cimitirelor), fostul primar fiind condamnat la 4 ani inchisoare cu executare. Pardon, la 5, pentru ca judecatorul a gresit socoteala initiala.
- Comisia Europeana, unde acum se face ordine si oficialii isi strang lucrurile personale de prin birourile pe care le vor parasi intr-o luna, a transmis Romaniei un anunt oficial privind posibilitatea declansarii mecanismului impotriva sa in cazul nemodificarii modificarilor la Codul Penal - cele care nu convin opozitiei romane de la Bruxelles.
- ANCOM-ul lui Grindeanu (ce bine a cazut baiatul din fotoliul de premier!) anunta ca Romania dispune de 5 milioane linii de internet, dintre care 2 milioane prin fibra optica - mai mult decat in tari dezvoltate.
- Pentagonul ne-a trimis 12 avioane F-16 la Campia Turzii. Din acelasi model cu cel cazut deunazi peste un hangar din LA.
- Viata grea de interimar pentru Ana Birchall, la Justitie. A trebuit sa bage viteza in functionarii ministerului care au avut de tradus in doua zile un dosar de 500 de pagini pentru a fi trimis in Madagascar, ca sa il putem repatria pe Mazare.
- Ambasadorul Palestinei a facut un anunt surprinzator: a salutat decizia Guvernului Romaniei de a nu muta Ambasada la Ierusalim, dupa cum tocmai discutase cu Liviu Dragnea.
- Iohannis iese la rampa cu un anunt stupefiant: a decis sa se sarbatoreasca Anul omagierii anticomunismului cu 6 luni inaintea celei de a 30-a anniversari a unui eveniment care, cel putin din perspectiva procurorilor lui Lazar, n-a fost revolutie, ci lovitura de stat. Anuntul a fost intampinat cu proteste si ironii, ba chiar si cu refuzuri de participare la festivitatile programate, incat dupa doar 3 zile presedintele a fost nevoit sa renunte la nefericita idee cu puternic iz electoral personal.
- Guvernul a venit prompt cu o contrapropunere: lansarea programului 30 de ani de la Revolutie.
- Ministrul Justitiei din Madagascar a comunicat autoritatilor romane ca il vor expulza pe Mazare, deoarece nu doresc ca autoritatile lor sa se molipseasca de coruptie. Daca nu s-au molipsit deja, in anul in care fostul primar constantean le-a frecventat.
- Intr-un vartej de masuri de sprijinire a agriculturii, guvernul anunta reducerea TVA la produsele Bio de la 9 la 5 la suta. Ramane sa se stabileasca o grila de masurare a sanatatii produselor.
- Intre timp piata agroalimentara este invadata de legume pline de substante chimice si de peste din Italia si Spania (unde nimeni nu mai consuma peste de apa dulce) infectat cu mercur.
- Viata usoara a politistilor de la Circulatie a luat sfarsit: de acum inainte vor trebui sa lupte cinstit cu vitezistii, fara a mai ascunde radarele prin boscheti si in masini fara marcaje.
- Vine si replica lui Dragnea la anuntul ambasadorului palestinian: nici vorba sa se fi ajuns la un acord de de ne-mutare a ambasadei. Deocamdata ambasada ramane unde este, la fel ca si intentia Guvernului de a muta.
- O veste care umple de mandrie piepturile guvernantilor si de fiere opozitia: PIB-ul Romaniei a crescut in primul trimestru cu 5%! Nici pomeneala sa scada, cum sperau ai lui Iohannis.
- Cand toata lumea uitase de chestia asta, presedintele a transmis la Guvern motivarea refuzului de numire a celor 3 ministri propusi de Dancila. Desi acum nu mai are nici o importanta. Inconsecventa presedintelui devine proverbiala: o lasa moale cu explicatiile si se grabeste cu aniversarile.
- Petre Daea a participat la o noua reuniune a Consiliului Agrofish la Bruxelles, unde deja se simte ca la el acasa, in calitatea sa de presedinte interimar al Consiliului.
- Corina Cretu joaca de zor la doua capete: in calitate de comisar european aproba cu generozitate fonduri europene destinate Romaniei, iar in cea de candidat europarlamentar al Pro Romania critica incetineala cu care se absorb aceste fonduri.
- APIA a incheiat la termen pentru al treilea an la rand campania de primire a cererilor de subventii europene.
- Razvan Cuc, acest Pristanda al Guvernului Dancila, numara kilometrii de autostrada ai guvernarii ca pe steaguri. Lui ii ies tot 115.
- Esec scump platit (cu milioane de euro) la Eurovision. Toata campania incendiara a TVR s-a finalizat printr-un fas de zile mari.
- Isarescu ridica din umeri neputincios: sigur ca inflatia de 4% nu e buna, mai ales ca e mai mare decat cea tintita. Dar asta e.
- Iohannis si-a lansat si la Timisoara cartea. Din pacate, sala a fost cam goala, asa ca nu se poate astepta la incasari de pe urma carora sa aiba rezultatele de la meditatii. Cu banii luati pe cele 3 carti abia daca ar mai putea achizitiona - legal - un apartament.
- Veste proasta pentru evazionistii romani: nu isi vor mai putea ascunde banii in Aruba, Barbados si Bermude!
- Aflat in vizita de lucru prin tara in compania liderului PSD, Petre Daea a promovat la Calarasi proiectul unui sistem de irigare bazat pe energia verde, cu panouri solare fotovoltaice.
- Unionistul George Simion, candidat independent la europarlamentare, a fost agresat de extremisti maghiari care acopereau cu saci de gunoi crucile eroilor romani din cimitirul din Valea Uzului.
- Coruptie la varf in Austria, aceasta adversara infocata a coruptiei altora. Vicepremierul a fost dat in vileag facand promisiuni rusilor, printr-o interceptare provocatoare de genul celei aplicate lui Severin. Prin urmare guvernul demisioneaza si au loc anticipate.

(AMBIDEXTRU)