ZENIVERS: Numarul 13 in numerologie - este un numar negativ sau pozitiv?
E cu ghinion? E cu noroc? Unii oameni evita sa aiba de-a face cu acest numar, se incuie in casa in zilele de 13, nu cumpara nimic in 13 exemplare, evita scaunul cu numarul 13 la cinematograf si il considera malefic. Altii dimpotriva, pun pe biletul de 6 din 49 (care adunat da tot 13!) numai acest numar, pariaza pe jucatorii cu numarul 13 si isi planifica voiajele de afaceri tot pe aceasta data. Depinde de credinta fiecaruia.

Care este adevarul cu privire la semnificatiile numarului 13?

Este un numar feminin, deoarece calendarul lunar are 13 luni si in consecinta femeile au 13 menstre in fiecare an. Din credinta ca femeia este impura in acele perioade deriva credinta ca ar fi cu ghinion, insa de fapt perioadele menstruale sunt deosebit de importante in reglajul hormonal. In traditia occidentala la 13 ani copilul devine adolescent, iar in traditia iudaica baietii devin barbati, devenire sarbatorita prin prima citire din Biblie in cadrul ceremoniei Bar Mitva. Ziua de vineri 13, asociata Crucificarii lui Iisus, este considerata de unii crestini drept zi sfanta si norocoasa, iar de altii o zi de doliu si ghinion. Numerologic vorbind, se considera ca 12 este numarul complet, perfect, al ciclului indeplinit, iar 13 ar fi elementul extern, care aduce dezechilibru in armonie si ghinion. Din acelasi motiv se considera ca Iuda era cea de a treisprezecea persoana asezata la masa Cinei celei de Taina. in afara de faptul ca la Cina cea de Taina nu erau doar apostolii si Iisus, ci si rudele acestora, mamele, surorile si celelalte persoane care impartaseau credinta in Christos in acele vremuri, vedem ca numarul 13 nu are nimic de-a face cu Iuda. In plus, se face o mare confuzie: apostolii, inclusiv Iuda Iscarioteanul, erau in numar de 12, precum razele unui cerc, iar cel de-al treisprezecelea punct era deasupra lor, centrul cercului, adica Mantuitorul insusi. In traditia kabbalistica, numarul 13 este echivalentul cuvantului ebraic Ahavah adica Iubire, iar iubirea era elementul central din invatatura christica. Tot in kabbala numarul 13 este litera Maim si este asociata celei de-a treisprezecea arcane ale Tarotului, Moartea. Dupa cum stim, aceasta nu este o carte nefasta, ci simbolizeaza trasformarea, exact procesul prin care Iisus a trebuit sa treaca pentru a atinge Invierea. Adunate 1 si 3 dau cifra 4, care nu numai ca este numarul elementelor sacre din care omul este compus si in care se reintoarce, dar reprezinta si Sfantul Nume al lui Dumnezeu si crucea pe care Iisus este rastignit. Astfel, fara Moarte nu exista Inviere, fara punctul din centru, al treisprezecelea, nu exista cercul celor 12 apostoli, nu exista sursa radianta a Iubirii al carei numar este 13. Luand numarul 12 ca baza a sistemului de numarare, precum il foloseau cei vechi, 13 este numarul care urmeaza si incepe un nou ciclu, adica noul Unu. Dupa completarea unui ciclu de 12, se incheie ceea ce este vechi si incepe un nou ciclu de 12, pana la 24. De aceea ora 13 este ora 1, pentru a da un exemplu cat mai clar.

Vineri 13 este o zi care trebuie privita ca una plina de ghinion si intristare?

Motivul pentru care ziua de vineri 13 este perceputa asa vine din faptul ca aceea a fost ziua in care a murit Iisus. Sau este o zi plina de bucurie, pentru ca fara Moarte nu poate exista Inviere? Dumneavoastra decideti. Este numarul 13 cu ghinion pentru ca Iuda Iscarioteanul ar fi fost a treisprezecea persoana la masa Cinei celei de Taina, sau este o cifra sacra pentru ca cea de-a treisprezecea persoana era chiar in centrul lor, predicand Legea Iubirii si vestindu-si propria moarte pentru a-si duce la capat misiunea? Tot dumneavoatra decideti. La fel puteti crede ca va aduce ghinion numarul 6, pentru ca numarul Anticristului este 666 sau de ce nu, numarul 53 pentru ca in anul 1953 s-a nascut soacra care va face zile fripte! Si numarul 33 al frecventei christice poate fi numar sfant pentru ca Iisus a trait 33 de ani, sau numar cu ghinion, pentru ca a murit la 33 de ani! Mintea umana isi alege singura superstitiile in functie de cum este inclinata sa gandeasca. Eu va doresc sa aveti numere norocoase pana la 10000 si chiar mai mult si cu ghinion doar cele pe care vi le alegeti.

(Sursa: zenivers.ro)