www.libwertatea.ro informeaza: Cocaina din Marea Neagra a ajuns in Bulgaria! 150 de pachete cu droguri au fost gasite pe litoralul bulgaresc.
Politia Romana anunta ca 150 de pachete cu cocaina cu o concentrație foarte ridicata, de peste 90%, au fost gasite in ultimele patru zile in Bulgaria.
In total, in Romania si Bulgaria, au fost gasite 310 pachete. O operațiune ampla de cautare a drogurilor a fost declansata la finalul saptamanii trecute, pe litoralul romanesc, dupa ce, pe 22 martie, o barca rasturnata in care se afla aproape o tona de droguri a fost gasita in zona localitatii Sfantu Gheorghe din Tulcea. Pe 6 aprilie, Poliția Romana a transmis informari omologilor bulgari, care au demarat o operațiune similara.
In Bulgaria, polițistii au descoperit 150 de pachete cu droguri, astfel ca pana in acest moment, in Romania si Bulgaria au fost gasite 310 astfel de pachete. Anterior, ministrul de interne bulgar, Mladen Marinov, anunțase ca sase pachete cu 170 kg de cocaina de puritate ridicata au fost gasite plutind pe Marea Neagra, in apropierea localitatii Sabla, nu departe de frontiera cu Romania.
Cocaina se afla intr-o vesta de salvare si era invelita in ambalaj rezistent la apa. Potrivit ministrului Marinov, cel mai probabil este vorba despre un caz de predare de droguri pe mare, scrie Agerpres Weekend-ul trecut, Poliția Romana a transmis cetatenilor sa nu deschida pachete pe care le gasesc pe plaja, sa anunte cel mai apropiat politist sau sa sune la 112, daca gasesc astfel de colete. Acestea pot contine droguri cu o concentratie foarte mare, de peste 90 la suta, extrem de periculoasa pentru viat aoamenilor.