www.libertatea.ro informeaza: Parcare gratuita in Bucuresti, pe timpul noptii, in intervalul orar 19:30 - 07:30. Aceasta este una dintre masurile prevazute intr-un proiect de hotarare pus in dezbatere publica de Primaria Capitalei. De asemenea, actul normativ stabileste si anumite tarife pentru exploatarea locurilor de parcare pe timpul zilei.
Potrivit proiectului de hotarare publicat de Primaria Capitalei, cetațenii ar urma sa beneficieze de parcare gratuita in Bucuresti, pe timpul noptii.
In ceea ce priveste exploatarea parcajelor pe timpul zilei, tarifele variaza in functie de localizare. Actul normativ imparte Capitala in trei zone: centrul este denumit Zona 0, iar inspre periferie sunt delimitate zonele 1 si 2.

Tarif parcare in Zona 0 (centrul Bucurestiului)

Dupa cum este precizat in proiectul de hotarare, aceasta regiune este delimitata de urmatoarele strazi: Piata C.A. Rosetti, Str. Tudor Arghezi, Str. Dr. Dimitrie G Gerota, Str. Jean Louis Calderon, Str. C.A. Rosetti, B-dul Nicolae Balcescu, Str. Ion Campineanu, Calea Victoriei, Splaiul Independenței, Str. Halelor, Piata Unirii, B-dul Unirii, B-dul Mircea Voda, Str. Matei Basarab, B-dul Hristo Botev.
In centrul Bucurestiului, tariful este de 10 lei pe ora, de luni pana vineri, intre 7:30 - 19:30.
In afara acestui interval orar, parcarea este gratuita, inclusiv in zilele de sarbatori legale. Suma respectiva se aplica in primele doua ore de utilizare a spațiului, dupa care prețul creste la 20 de lei pe ora.
In ceea ce priveste tarifele pe baza de abonamente, valabile pentru Zona 0, acestea sunt de 300 de lei/saptamana, de 1.000 de lei/luna, de 5.400 de lei/semestru sau de 9.600 de lei pe an.
In toate cazurile, locul de parcare se utilizeaza fara rezervare, de luni pana vineri, intre 7:30 " 19:30.
In plus, cei care achizitioneaza un abonament pentru Zona 0 il pot folosi si pentru a parca in zonele 1 si 2.
Riveranii au parte de tarife reduse, beneficiind si de rezervarea locului de parcare, astfel: 500 de lei/luna, 2.700 de lei/semestru sau 4.800 de lei/an.
In cazul lor, rezervarea locului este valabila in urmatoarele intervale: de luni pana vineri intre 19:30 " 07:30; de vineri, ora 19:30, pana luni, ora 07:30; in zilele declarate ca sarbatori legale, in intervalul 0:00 " 24:00.