In cadrul emisiunii Vorbeste lumea de la PRO TV de pe 21 martie 2019, Olivia Steer si medicul pediatru Mihai Craiu au discutat despre vaccin.
- Eu as vrea sa ma plasez astazi pe pozitia de mama care are niste nedumeriri si nelamuriri. Pentru ca cei care au rezerve vizavi de vaccinare se confrunta cu problema ca intrebarile pe care si le pun nu au un raspuns satisfacator. Asta este motivul pentru care ei au rezerve. Nu au rezerve pentru ca s-au uitat pe Google. Nu au rezerve pentru ca au vorbit cu o prietena. Au rezerve pentru ca au vazut ca prietena lor s-a ales cu copil cu autism dupa un vaccin. Au nedumeriri cand vad prospectul si in prospect scrie autism sau moarte. Tu, daca esti un parinte responsabil care isi cunoaste drepturile, trebuie sa primesti un raspuns normal, a spus Olivia Steer inainte de discutie.
- In prezent exista o epidemie de rujeola in Romania. Sunt 16.000 de cazuri de rujeola, din septembrie 2016, si sunt 62 de decese. Din toti cei 62, exista 61 de nevaccinati si un vaccinat, care insa prezenta alte comorbitati. In aceste cazuri, picatura care a umplut paharul a fost rujeola, a declarat medicul.
- Domnul doctor trebuie sa precizeze ca exista doua tipuri de vaccin, virusul salbatic si virusul derivat din vaccin. Se stie sau s-a analizat daca virusul cu care au fost infestati acei copii provine din vaccin sau este salbatic? Ca sa stim si noi daca nu cumva tocmai vaccinatii ii imbolnavesc pe cei nevaccinati, a replicat Olivia Steer.
- Asta este una din ipotezele favorite ale fanilor doamnei Steer si a celor care se opun vaccinarii. In vaccin exista o tulpina atenuata a virusului rujeolos, care se comporta ca un sparring-partner, el mimeaza, dar nu te omoara. Stie cand ne intalnim cu virusul rujeolos sa-l tina la poarta. Trebuie sa spunem ca noua din 10 copii care nu sunt vaccinati, daca se intalnesc cu un copil bolnav, si este de spus ca nici nu trebuie sa se intalneasca, pentru ca virusul traieste zeci de minute si ore pe suprafete, adica daca eu imi duc copiii la gradinita, dupa ce a venit copilul altcuiva, care era bolnav, pentru ca asa a decis parintele lui ca nu trebuie vaccinat, e posibil ca 9 din cei 10 sa se imbolnaveasca, e extrem de contagios. Cred ca pentru bolile care omoara este absolut necesara vaccinarea. Vaccinurile au fost inventate acum aproape 100 de ani pentru a preveni boli cu potential contagios si sunt destinate unor grupuri mari de oameni, deci populatiilor. Ele vin si replica in corpul copilului infectia naturala cu organismul respectiv, patogen, virus sau bacterie, de asa maniera incat seamana cu un fel de antrenament. Este ca si cum inaintea marii finale cu microbul respectiv faci un antrenament de asa maniera incat sa stii cam cum va fi meciul respectiv. Cu alte cuvinte, vaccinurile pregatesc sistemul imun pentru intalniri viitoare. E ca si cand mergem la scoala pentru a ne pregati pentru viata, a continuat discutia medicul pediatru.

Vaccinul NU provoaca autism!

Intrebat daca vaccinurile provoaca autism, medicul pediatru Mihai Craiu a raspuns:
- Raspunsul simplu este NU. Si trebuie sa plecam de la o realitate care a fost documentata de institutiile abilitate ca articolul faimos al lui Andy Wakefield este o frauda stiintifica.