Amos News: Invataturile lui Traian catre fiica sa Elena - stenograma (Autor: Octavian Andronic)
Dosar nr. (xx). Ascultari neautorizate. Fila 5. Data: 16 Martie 2009, ora 20.00. Locatia: Biblioteca Palatului Cotroceni.

(Zgomot de pahar atins de sticla. Se deschide o usa. Voce barbateasca)
- Buna, fata tatii. Ce bine ca te vad, ca aveam o problema cu tine. Voiam mai de mult sa vorbim, dar uite ca avem programe diferite. Cand ma scol eu, te culci tu, cand vin eu acasa tu pleci.

(Voce feminina).
- Buna tati. Tocmai ma gandeam sa caut pe aici niste volume din Shopenhauer si Kant, ca la Bruxelles o sa fiu nevoita sa bag niste citate si astea suna cel mai bine.

(Voce barbateasca).
- Tocmai despre asta voiam sa discutam. Stii, am aflat intamplator de intentia ta de a candida pentru europarlamentare. De la niste imputiti de jurnalisti.Si le-am promis ca o sa discut cu tine.
Acuma sa nu-ti inchipui ca nu mai pot eu de ce le-am promis fraierilor aia.

(Voce feminina).
- Sunt groaznici, tati. Ma urmaresc tot timpul. Astanoapte, la Bamboo, au stat pana dimineata sa vada daca nu cumva ma duc la Andrei. M-au urmarit mai ceva ca SPP-ul. Dar stii bine ca nu mai am treaba cu Andrei. Nu vreau ca taica-sau sa ne dezbine familia. I-am si transmis-o.

(Voce barbateasca).
- Si bine ai facut, fata tatii. Stii ca astia de la PSD n-au altceva in cap decat sa ma loveasca, sa ma descurajeze sa mai lupt pentru popor. Dar sa revin la ce voiam sa-ti spun. Tu stii cel mai bine ca eu sunt un presedinte-luptator. Si de cand sunt ma lupt cu toti - fie ei prieteni, fie dusmani. Cu dusmanii stiu cum sa procedez: asmut DNA-ul pe el, ii invrajbesc, ii duc cu zaharelul pana-i prind la inghesuiala si acolo-i incalec. Ai vazut cum am facut cu Geona: acum imi mananca din palma. Cu prietenii, insa, e mult mai complicat. Mai ales cu intelectualii astia, care te umplu de ruj sau de bale sub pretext ca nu mai pot de dragul tau. Uite, acuma, umflata aia de Pippidi, dupa ce c-am pus-o pe listele de europarlamentare, ca sa scap de ea, sa se duca dracului la Bruxelles sa-si faca veacul acolo, m-a atacat. Ca de ce tu.De chiorul ala de Ungureanu am scapat, ca ma facea de tot rahatul cu osanalele lui. A pus botu' imediat, ca si Voinescu si alti cativa (il faceam om si pe Sebastian, dar a avut ghinion. Fraierul ala de Tapalaga nu-mi inspira insa nici o incredere, asa ca-l las la Hot News). Ziceam de Pippidi, asta. Ca te-am pus eu sa candidezi. Te-am pus?.

(Voce feminina).
- Nu tati, nici gand! A fost ideea mea. Stateam cu Andrei la un Campari, in Office, si mi-a venit deodata ideea: de ce sa nu lupt si eu, cu pieptul gol, pentru tara mea? Cum a facut tanti Monica? Si - n-o sa ma crezi - Andrei m-a sustinut.

(Voce barbateasca).
- Lasa-l pe Andrei in plata lui taica-sau. E vorba de tine. Daca te pun astia de la PD-L pe lista, o sa-mi sara toti nebunii in cap, in frunte cu fraierii astia de intelectuali, de care m-am saturat ca de mere acre. Eu zic sa facem asa: peste vreo ora vin la mine doi papagali de la Realitatea, sa-mi ia un interviu. Am vorbit cu Vantu sa-i trimita pe ei, nu pe nesimtitul ala de Tatulici, care e-n stare sa ma pupe in direct si e racit cobza. Hurezeanu si Ursu. Unul a fost consilierul lui Nastase, alalalt n-a mai ajuns. O sa ma intrebe de tine. O sa le spun si lor realitatea: ca esti ditmai femeia, nu un copil si ca hotatrasti singura. Ii indemn sa te intrebe si pe tine, ca am vorbit si chestia e transata.
Dupa aia, maine, tu iesi pe toate posturile si spui: ca sa nu mai fie acuzat tatat de nepotism (ha, ha, de parca as fi Boc) renunt. Nu mai candidez pe listele PD-L! Nu vreau sa-i pun nici pe aia in situatia de a alege intre mine si fraierii lor de papagali intelectuali. Merg independenta! Versi si o lacrima, doua - ca ai vazut ca are efect la popor. Dupa aia scoatem planul B: ii lasam dracului pe aia cu Bruxelles-ul lor, ca pe noi Bucurestiul ne intereseaza. Lumea o sa te simpatizeze enorm, o sa zica: uite ce fata grozava, sta pe picioarele ei! O sa ratam la mustata europarlamentarele, iar la toamna, la prezidntiale eu o sa ma retrag - chipurile, m-am saturat de santajele PSD-ului si ale sistemului ticalosit - si vii tu candidata la presedintie! Cu calitatile pe care le ai si cu mine in spate, il bati pe Geoana din turul intai. Dar despre asta mai vorbim cand ne-om mai intalni.

(Zgomot de pupaturi si de sticle ciocnite de pahare. O usa trantita. Final).