MAGAZIN: Obiecte neidentificate deasupra unor aeroporturi (Autor: Dan D. Farcas)
Acest obiect ar fi aparut si pe radarul aeroportului. Acesta a fost zarit de martori atat cu ochiul liber, cat si cu binoclul. In acelasi timp OZN-ul a fost vazut si in doua reprize scurte pe radarul aeroportului. Un avion care trebuia sa aterizeze in acel moment din Munchen a fost deviat. La scurt timp dupa aceasta intamplare, obiectul respectiv s-a indepartat, el pierzandu-se din vedere. Atunci cand a disparut din zona aeroportului, obiectul a reaparut desupra stadionului unde joaca echipa Werder Bremen. Politia a fost si ea anuntata de catre cei de la aeroport, iar doi ofiteri de politie au vazut obiectul respectiv, crezandu-l initial a fi un elicopter. Obiectul a plutit spre centrul orasului, politistii lunadu-se dupa el cu masina de patrulare. Acestei masini i s-au alaturat si alte masini de politie, ele pornind in urmarirea obiectului cu pricina. Avand in vedere ca obiectul respectiv s-a indreptat din nou catre aeroport, un zbor catre Frankfurt a fost anulat, iar un elicopter al politiei a fost ridicat pentru a intercepta nava. Echipajul din elicopter a raportat faptul ca vad ceva de care nu sunt siguri, iar apoi au vazut un obiect, dar fara nici un fel de lumina. Ei au informat turnul de control al aeroportului, un avion venind de la Paris intarziind aterizarea. Desi a fost tinut in aer pentru putin timp, avionul a aterizat in cele din urma fara nici un fel de problema. Controloarea Traficului Aerian din Germania a spus despre acest obiect ca el avea lumini normale verzi si rosii, dar si o lumina in apropierea ambelor laturi. O martora a spus presei ca acel obiect a trecut deasupra casei sale la o atitudine de 100 pana la 200 de metri, ea remarcand faptul ca el seamana cu un avion. Nu s-a putut da publicitatii nici o descriere a acestui obiect, A aparut doar un video cu obiectul deasupra stadionului, dar acest clip este considerat a fi destul de suspect de catre experti.

Aeromodel telecomandat?

O investigatie politieneasca a inceput imediat dupa ce acest obiect a disparut, acuzand patrunderea unei aeronave intr-un spatiu aerian controlat. Legea germana interzice acest lucru, iar pedeapsa este de 4 ani de inchisoare. Cu patru zile inainte, in orasul Zwickau, un obiect neidentificat a fost vazut in spatele unei case, iar peste cateva minute s-a ajuns la concluzia ca acesta ar fi fost un model telecomandat. Primele explicatii care faceau referire la acel obiect, vorbeau despre o drona sau un balon. Ar putea fi chiar si o aeronava militara pentru ca in zona se afla baza Rheinmetal. Dupa cateva zile de investigatii, s-a ajuns la concluzia ca nimeni nu poate fi sigur de ceea ce a fost vazut in acea seara in oras. Cu toate ca multi spuneau ca sigur a fost vorba despre un aeromodel telecomandat, nu exista nici un indiciu cu privire la faptul ca acest lucru ar fi fost real. Un alt incident a avut loc in anul 2006, la aeroportul international Chicago O`Hare. Articolele din presa spun despre acest incident ca nici la 7 ani dupa ce el a aparut, nu exista inca explicatii cu privire la el. In acea zi, un angajat a observat, plutind in zona pistelor un disc mare, el avand o culoare inchisa. El si-a dat seama in scurt timp ca ceea ce vedea nu parea a fi normal, mai ales ca se afla in zona unui spatiu aerian extrem de activ. Vestea ca un astfel de obiect misterios pluteste deasupra aeroportului international s-a raspandit foarte rapid. Prin ferestrele cabinei de pilotaj, pilotii au vazut si ei obiectul respectiv. Personalul a iesit din cladiri pentru a avea o mult mai buna vizibilitate. Fara nici un fel de avertisment, discul a tasnit catre inaltimi, el trecand drept in sus, strapungand cu o viteza incredibila norii si lasand in urma sa o gaura mare, vizibila. Un reporter din Chicago a aflat despre acest incident, el cerand companiei United Airlines un raport cu privire la acest incident. Acestia au spus insa ca nu stiau nimic despre un astfel de incident. Reporterul a facut astfel apel la Administratia Federala a Aviatiei, pentru a afla daca acestia aveau vreo informatie cu privire la un incident. Chiar si FAA a raspuns ca nu are nici o cunostinta cu privire la aparitiile aeriene neobisnuite. Zilele treceau si din ce in ce mai multe persoane se intrebau daca nu este vorba despre o musamalizare a cazului. Chicago Tribune a inceput chiar si o campoanie in numele Legii libertatii de informare, ei vorbind despre o musamalizare a cazului. FAA a fost de parere ca este necesara o analiza interna privind reperarea OZN-ului. S-a aflat in cele din urma ca oficialii stiau despre acest incident, respectiv despre reperarea OZN-ului. Confruntat cu aceasta situatie FAA a lansat o noua declaratie prin care spunea ca ceea ce multi calatori, dar si angajati au vazut in acea zi de noiembrie ar fi de fapt un fenomen meteorologic. Acesta a fost motivul pentru care agentia nu a investigat mai amanuntit acest caz.

Fenomen meteorologic neobisnuit

Se pare ca aceasta contradictie este un lucru care incalca securitatea zborurilor in aeroporturile americane. Acest lucru se intampla deoarece multi dintre oamenii care lucrau la aeroport in acea zi, au putut vedea obiectul respectiv. Multi martori au fost chiar iritati de faptul ca oficialitatile au evitat sa vorbeasca despre acest incident si sa investigheze in continuare aceasta problema pentru a se ajunge la o concluzie. Sapte ani mai tarziu, multi se mai intreaba unde sunt imaginile acelui OZN. Desi pare necredibil, se pare ca nu a a aparut nici un fel de inregistrare sau imagine cu acest OZN, pe care multi l-au vazut, desi acestia aveau la dispozitie diverse aparate pentru a fotografia sau inregistra acest obiect. Exista insa cateva imagini care circula pe internet, dar aceste imagini au fost dovedite ca fiind falsuri. Doar una dintre fotografiile obtinute in acea zi este considerata a fi reala. Se spune chiar ca un actor canadian, pasionat de fenomenul OZN este in posesia unor imagini si inregistrari din acea zi. El a spus acest lucru chiar si public. Cu toate acestea, nici el si nici Chicago Tribune nu au prezentat vreodata o dovada video ce face referire la acel incident. In ultimii ani au mai avut loc incidente similare, in oiulie 2013, un Airbus, aproape ca s-a ciocnit in aer cu un OZN, in momentul in care ateriza pe aeroportul Heathrow din Londra. Pe radar a aparut deodata un obiect la o altitudine mai mica decta avionul de pasageri. Un grup de experti a analizat acest incident, ei nereusind sa identifice obiectul pe care l-au vazut, acest lucru buimacind autoritatile. Chiar si in China, in anul 2010, a aparut un astfel de OZN, care a perturbat aeroportul din Hangzhoou. Acest aeroport a fost blocat timp de o ora, explicatia fiind ca deasupra sa a aparut un OZN. Au fost astfel pertiurbate 18 zboruri, iar 2000 de pasageri au avut intarzieri mari. Un alt OZN, dar de data aceasta in Batou din Mongolia Inferioara, a provocat inchiderea aeroportului din acest oras.

(Sursa: recistamagazin.ro