Autorul Manifestului pentru construirea de autostrazi s-a nascut pe malul Dunarii, la Calarasi, si traieste in satul Sfantu Ilie, din judetul Suceava. Stefan Mandachi, celebrul antreprenor roman din Suceava care a construit 1 m dintr-o autostrada, s-a nascut in aceeasi zi in care s-a nascut Thomas Edison - celebrul inventator care a creat becul cu filament, telefonia, sistemul de transmisie multipla a telegramelor, inregistrarea mecanica a sunetului (fonograful) si cinematografia. In publicatia calaraseana online EDITIA, am citit un articol interesant, intitulat: Stefan Mandachi, antreprenorul care a construit un metru de autostrada este nascut la Calarasi! (Autor: Catalin Nitu). Puteti citi in continuare textul integral al articolului citat:

Stefan Mandachi, omul de afaceri care a lansat Manifestul pentru construirea de autostrazi si care a anuntat ca va opri activitatea afacerilor sale timp de 15 minute, pe 15 martie, la ora 15:00, este nascut in orasul Calarasi! A construit pe banii lui primul metru de autostrada din Romania. Stefan Mandachi s-a nascut la Calarasi dar la scurta vreme, familia s-a mutat la Suceava. Aici a urmat cursurile scolii primare Ion Creanga si ale Colegiului National Petru Rares. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi. A urmat un masterat in Stiinte Penale in cadrul aceleiasi universitati. Din 2009 face parte din Baroul Suceava ca avocat definitiv. A fondat una dintre cele mai dezvoltate francize autohtone, Spartan. La finalul anului 2018 in intreg lantul de restaurante, locatii proprii si francize, lucreaza un numar de peste 1000 angajati.
- M-am nascut la Calarasi, pe 11 februarie 1986. In aceeasi zi dar in secolul trecut s-a nascut si Thomas Edison. Am copilarit si locuiesc si acum in satul Sfantu Ilie. Localitatea este atestata inca de pe vremea lui Stefan cel Mare si face parte din cel mai frumos judet din tara, Suceava. Gimnaziu, liceu, facultate. Nu m-au pasionat niciunul dintre cursurile scolare pe care le-am facut. Imi doream libertate totala si am simtit intotdeauna ca in scoala nu se incurajeaza libertatea. Am gasit independenta in antreprenoriat si nu vreau sa ma mai despart de vocatia vietii mele. Voi ramane fidel libertatii, visurilor si pasiunilor mele, scrie Stefan Mandachi pe site-ul sau personal. (Sursa: editia.ro)