MAGAZIN: Intalniri cu umanoizi (Autor: Dan D. Farcas)
Exista cateva intalmplari OZN care au avut loc si la noi in tara, aceste intamplari starnind interesul mai multor ufologi. In revista RUFOR a fost publicata, de catre Ciprian Ardelean si Marius June o intamplare care s-ar fi petrecut la inceputul secolului trecut. Macrina Tarsala este o batrana care a trait in acea perioada, dar care a murit la varsta de 102 ani. Aceasta traia in satul Paiusani, situat la circa 60 de km est de Arad. Oamenii din sat au plecat la lucru, iar cand s-au intors, pe timp de noapte au observat ceva ciudat intr-o vale din apropiere. O lumina foarte puternica a aparut atunci acolo, iar batrana a descris-o ca fiind cel mai puternic bec care ar fi existat astazi. Din directia luminii se auzeau si niste zgomote metalice ritmate, satenii care au trecut prin zona, preferand sa ocoleasca lucrurile care se intamplau in acea vale. Cu toate acestea, ei au vazut totusi niste fiinte cu un aspect umanoid, aceste fiinte avand contururi care se pierdeau in lumina orbitoare. Desi a doua zi aceste fiinte au disparut, pe sol au ramas urme descrise ca fiind ciudate.

Muntenii din caruta

O alta intamplare destul de stranie a avut loc pe malul raului Olt. Aceasta s-a intamplat in 1935, martorul Radu Popescu povestind despre lucrurile pe care le-a vazut atunci. El a spus ca impreuna cu varul sau, a vazut ceea ce semana atunci cu o caruta, iar langa ea, doua persoane stateau si discutau. Atunci cand l-a zarit, cele doua persoane au fugit catre caruta si in acel moment niste capace negre au acoperit aceasta caruta. Deasupra carutei se vedea o antena, iar cu un zumzet usor masinaria respectiva a inceput sa se ridice, ea zburand deasupra Oltului. Ea si-a schimbat culoarea, albindu-se, iar in cele din urma s-a pierdut in zare. Cu toate ca intamplarea aceasta pare ciudata se pare ca zburatorii erau cunoscuti in sat.

O silueta sub forma de clopot

Un alt caz relatat de Adrian Patrut in revista RUFOR, vorbeste despre o intamplare din Cluj Napoca. Intr-o noapte, in jurul oprei 02:00 noaptea, acesta a fost trezit de un zgomot ciudat. De obicei, el se trezea greu, dar de data aceasta a fost treaz si foarte constient, ca si cand cineva i-ar fi deschis pleoapele. El s-a uitat catre fereasta situata la 2 m. Sotia s-a trezit si ea, chiar inaintea lui si se uita catre fereastra. In apropierea usii de la intrare, el a zarit o silueta stranie, in forma de clopot. Acesta era convins ca in momentul in care s-a trezit, era sub efectul unui camp. Acesta a observat clopotul pentru 10-15 secunde, si si-a dat seama ca aceasta silueta nu avea umbra si nu lasa urme pe sol. Fiind spadasin, el a scos o spada adevarata si s-a dus sa se confrunte cu aceasta aratare. Cu toate acestea, un momentul cand s-a dus catre aceasta silueta, ea se afla deja la 4-5 metri departare, ea indepartandu-se cu aproximativ 1 metru pe secunda. Martorul a mai verificat imprejurimile pentru o perioada, dar silueta a disparut. Temperatura era de 10 grade Celsius, iar cerul era senin cu stele multe. El simtea ca aceasta lumina se mai afla acolo, dar de data aceasta avea o alta forma. El a ajuns la aceasta concluzie pentru ca senzatia de camp era inca prezenta. Nu s-a putut impotrivi unui impuls care l-a trimis inapoi in casa. Acesta se simtea ca si cand picioarele i-ar fi mers singure. Cu spada in mana, el a revenit in dormitor, unde sotia il astepta linistita. S-a culcat, iar in acel moment a disparut senzatia de camp. Sotia acestuia spunea ca privea deja pe fereastra atunci cand martorul s-a trezit. Atunci cand el a vrut sa iasa din casa cu spada in mana, sotia sa a incercat sa-l opreasca. Dupa ce a vazut ca nu se poate opune sotului, aceasta nu i s-a mai impotrivit. Copilul lor in varsta de 1 an a continuat sa doarma linistit, pe tot parcursul acestei observatii.

Corp de un alb-laptos asemanator cu un buzdugan

Adrian Patrut a investigat si o alta intalnire asemanatoare, langa un sat din Bistrita Nasaud. Martorii au spus ca un grup de copii se jucau in locul numit Cripta Grofului, ei observand atunci un corp de o culoare alb-laptoasa. Acest corp avea o forma ce amintea de capul unui buzdugan. Diametrul acestui corp era de circa un metru, el deplasandu-se la circa 15 metri de sol. In timp ce se afla in aer, acest corp nu radia lumina si nici nu era luminat, corpul prabusindu-se intr-un loc numit Bobeica.

Doua corpuri luminoase langa o movila

Una dintre observatii s-a produs la o distanta de circa 300 m, vizibilitatea fiind una foarte buna. Cu toate acestea, temperatura era destul de scazuta, iar corpul a disparut din campul vizual al celor mici. Copiii au luat-o la fuga in directia movilei, fiind uimiti de spectacolul care aver loc in fata ochilor lor. De dupa movila au aparut doua corpuri luminoase, ele avand aceeasi marime si facand un tur in jurul acesteia. In momentul in care au aterizat, luminile s-au stins, iar cei mici au vazut cu suprindere ca aceste doua lumini se transforma in niste omuleti de 80 cm si imbracati in costume alb-stralucitoare, ca de staniol. Obiectele pe care cei mici le-au vazut erau negre si se sprijineau pe trei piciore, copiii afirmand ca omuletii ar fi iesit din nave pe o usita situata sub aceste nave. Copiii au prins curaj si s-au apropiat mai mult cu intentia de a merge acolo, dar omuletii i-au observat, s-au urcat in navele lor si s-au indepartat fara zgomot spre satul Cristur-Sieu. Unii localnici au vazut si ei acele lumini. O localnica a spus ca in momentul acela a observat niste faclii de o culoare rosu-portocalie. Ea a crezut ca a vazut niste pescari care au facut un foc, dar gandindu-se mai mult, ea a ajuns la concluzia ca aceea nu erau pescari, iar flacarile respective nu erau de fapt flacari. S-a mirat de faptul ca nu a auzit nici un fel de zgomot sau fum de la focul respectiv.