Vinurile de Macin sunt prezente cu un stand in cadrul Targului de Turism de la Romexpo.
La stand il puteti gasi pe Alin Mihalcea, Director de vanzari Bucuresti, dar si sommelier la Crama Macin, care va da mai multe detalii despre sortimentele de vin pe care le au.
SC Alcovin SRL s-a infiintat in anul 2002, avand ca obiect principal de activitate producerea vinurilor, imbutelierea si comercializarea acestora. Este membra a Asociatiei Profesionale Vitivinicole Colinele Dobrogei (membra a ONIV) si inca de la infiintare are implementat sistemul de management al sigurantei alimentare bazat pe principiile HACCP.
Societatea detine aproximativ 300 ha de vita de vie, jumatate din suprafata fiind pozitionata in zona Cerna, in arealul situat intre Parcul National Muntii Macinului si Rezervatia Silvica Dealul Chervant, cealalta jumatate situandu-se pe dealul Carcaliu, intr-o zona protejata aflata in reteaua Europeana - situl Natura 2000.
Soiurile cultivate sunt Aligote, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Riesling Italian, Chardonnay,Voignier, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Shiraz, Feteasca Neagra.
Din 27 octombrie 2011, firma Alcovin este furnizorul oficial al Casei Regale a Romaniei. Renatus, Curtea Regala, Tres Rosae, Pelegrin si Trei Brate sunt brandurile sub care sunt comercializate si promovate vinurile obtinute din soiurile cultivate.