Ambasada Africii de Sud la Bucuresti isi intampina vizitatorii la stand in cadrul Targului de Turism editia de primavara, intre 21 - 24 februarie 2019, Pavilionul B2, sectorul C, standul 374A,ROMEXPO.
Excelența Sa, Jabu Mbalula, Ambasador al Republicii Africa de Sudin Romania, va fi prezent la deschiderea targului in Pavilionul B3 pe 21februarie, ora 11:00, si va intampina vizitatorii si reprezentanții media la stand intre orele 12:00 -14:00.
Vorbind despre țara sa, Excelența Sa a afirmat: Africa de Sud este o destinație turistica unica si de neuitat, o țara de o mare diversitate, plina de minuni ale naturii si de momente care te lasa mut de admirație.
In Africa de Sud se afla cel mai mare canion verde din lume, a doua cascada ca inalțime de pe planeta, cel mai lung Drum al Vinului (Wine Route) si al doilea mare oras din Africa.
Africa de Sud are 21 de Parcuri Naționale, 1333 de Rezervații Naturale si 8 site-uri in patrimoniul mondial UNESCO.
Muntele-Masa (Table Mountain),maiestuosul decor natural al orasului Cape Town, a fost votat de curand ca fiind una din Noile Minuni Naturale ale lumii.
In 2017, Cape Town a fost votat a doua dintre cele mai frumoase destinații turistice din lume.
Aceasta țara are o biodiversitate remarcabila, situandu-se pe primul loc in lume ca bogație floristica. Africa de Sud gazduieste 800 de specii de pasari si 5.8% din mamiferele planetei. Migrația anuala a sardinelor sud-africane este atat de mare incat se vede din spațiu.
Raportul Turistic al Biroului de Statistica arata ca Africa de Sud a fost vizitata de peste 10 milioane de turisti straini in 2017. Turismul este o componenta foarte semnificativa a economiei noastre. Strategia de dezvoltare a turismului in Africa de Sud se bazeaza pe sase piloni: safari si fauna salbatica, turismul de aventura, turismul urban, cultura si tradiții, litoral, excursii in natura.

Unii oameni se intreaba: De ce as vizita Africa de Sud?
Raspunsul este urmatorul: Pentru ca prețurile sunt accesibile, pentru ca oamenii sunt calzi si primitori, pentru ca Africa de Sud are o fauna salbatica foarte variata, vreme insorita, diversitate culturala, spirit de libertate si o abundența de atracții turistice.