Cristina Leordeanu a publicat pe pagina sa de facebook un text, in care comenteaza un fapt divers, aparent banal: un Mitropolit crestin ortodox din Grecia a fost condamnat la inchisoare pentru ca si-a exprimat public dezacordul fata de homosexualitate, pe care Biserica Crestina o considera un pacat.

Cristina Leordeanu. 30 ianuarie la 14:41
Regret ca trebuie sa scriu asa ceva. Dar daca e adevarata, asta e cea mai proasta veste din ultimii ani. Pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit si mai ales minte de inteles. Un ierarh al bisericii din Grecia, si nu orice ierarh, ci un Mitropolit, a fost condamnat inchisoare fiindca a condamnat pe blogul personal homosexualitatea. A zis ca e pacat. Cum scrie, de altfel si in Levitic, Cartea a treia dupa Moise. Adica in Biblie, in Vechiul Testament. In ritmul asta, pe cale de deductie logica, nu mai dureaza mult si va fi scoasa si Biblia in afara legii. Nu as fi crezut ca in timpul vietii mele, voi apuca sa vad oameni condamnati la inchisoare pentru ca marturisesc crestinismul. Sper inca sa fie fake-news.
Acum cativa ani, nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca in timpul vietii mele voi apuca sa vad atatia oameni in care nu mai e urma de crestinism. Nu zic ca sunt oameni rai. Ci ca pur si simplu nu mai au absolut nici o legatura cu credinta propriilor lor buni si strabuni. O intorc si o sucesc pe toate partile. O interpreteaza si o mimeaza in functie de ce au citit ei pe net de nu mai au nici o legatura cu crestinismul. Absolut nici o legatura. De abia asta e ingrijorator, foarte ingrijorator pentru viitorul copiilor nostri. Si prea putini isi dau seama de asta. Lor chiar li se pare ca sunt cititi, culti, evoluati.
Azi e ziua Sfantului Ioan Gura de Aur. Pai unde sa gasesti intelepciune mai mare si raspunsuri la intrebari pe care orice om, indifernet de pregatire, cu varsta ajunge sa si le puna - si daca nu gaseste raspuns le transforma in frici - decat la el? Si la toti ierarhii de la inceputuri ale caror invataturi ajung la noi pana azi prin Liturghiile ce se savarsesc in bisericile ortodoxe? Unde? Pe net? Si cum? Injurand mai intai de toate preotii, ca pe raul absolut, din vina carora Romania nu e Elvetia? Vai de steaua noastra. O nadejde mai aveam si noi, in Dumnezeu, si si de aia ne batem joc. Cu mare ravna.