HUFF: Vremea saptamana viitoare 28 ianuarie - 2 februarie: Iata prognoza METEO pentru perioada urmatoare. ANM a publicat pronoza meteo pentru saptamana viitoare, 28 ianuarie - 2 februarie 2019. Iata care sunt previziunile meteo incepand de luni.

ANM Pronoza meteo pentru saptamana viitoare

Meteorologii anunta ca temperaturile vor creste semnificativ din aceasta saptamana, ceea ce va duce si la diminuarea poleiului. Incepand de duminica vom avea parte de o incalzire usoara si treptata, cu mentiunea ca in noaptea dintre duminica si luni vor fi temperaturi in continuare reci, intre -11 si -1 grad Celsius. In Bucuresti, minima va merge pana la -4 grade. Astfel, depunerile de polei se vor mentine pentru dimineata de luni.Tot de luni, vom avea temperaturi cu valori pozitive in aproape toata tara. Valorile maxime vor fi intre -1 grad si 9 grade Celsius, iar in Bucuresti se vor incadra intre 3 si 5 grade Celsius la amiaza. Asta inseamna ca in acest interval de timp poleiul ar trebui sa se topeasca. Aceasta tendinta de incalzire se va mentine pana spre finalul saptamanii, valorile cele mai ridicate ajungand la 7-9 grade Celsius pe timp de zi, si la 4 grade Celsius in noaptea dinspre marti spre miercuri. Si in restul tarii se va incalzi.
- Temperaturile cele mai ridicate vor fi in Dobrogea si sud-estul Munteniei, unde marti si miercuri vor atinge maxime de pana la 14 grade Celsius. Astfel de temperaturi sunt cu 10 grade peste normalul perioadei, spun insa specialistii.
Vestea mai putin buna este ca va fi destul de multa ceata, iar de marti dimineata vor fi ploi pana joi-vineri in aproape toate zonele tarii. Asadar, mai exista posibilitatea de formare de noi straturi de polei, dar in strat mai subtire si pe portiuni mult mai mici. La munte vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, mai ales in zona inalta, a explicat pentru Adevarul meteorologul de serviciu din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea saptamana viitoare

De altfel si in prognoza transmisa recent de institutie se arata ca temperaturile vor fi mai ridicate pana in 25 februarie decat ar fi normal pentru aceasta perioada. Elevii se intorc la scoala Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca scolile isi deschid portile incepand de astazi, avand in vedere ca este final de semestru si se incheie situatiile scolare.
- Copiii se duc la scoala, pentru ca saptamana care incepe maine este ultima saptamana din semestru. Ca urmare, se incheie situatiile scolare si noi nu putem bulversa incheierea semestrului. Ii invit pe toti colegii profesori, ii invit pe parinti si pe copii sa se pregateasca pentru ziua de maine (astazi-n.r.), este o zi de scoala si va fi toata saptamana, ultima saptamana din acest semestru, dupa care urmeaza o saptamana de vacanta, a declarat Ecaterina Andronescu.

La ce trebuie sa fie atenti copiii care se duc la scoala

Avand in vedere decizia ministrului, Adevarul a solicitat de la reprezentantii ISU cateva sfaturi pe care elevii si parintii sa le poata aplica pentru a evita posibile incidente neplacute create de gheata prezenta peste tot in Capitala.
- In primul rand trebuie sa fie atenti la turturii formati in jurul stesinilor caselor, scolilor etc. Acestea vor incepe sa cada odata cu incalzirea vremii. De asemenea, acestia trebuie sa fie atenti la copacii si stalpii inclinati, care sunt pe cale de a se prabusi. Nu in ultimul rand, trebuie sa fim atenti la firele de contact de la mijloacele de transport in comun. Adultii trebuie sa fie atenti ca cei mici sa nu le atinga sub nicio forma pentru ca se pot electrocuta, a explicat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile.

(Sursa: huff.ro)