In Calarasi exista o pizzerie absolut minunata, decorata foarte frumos de doi oameni iubitori de arta, sotii Eugen si Paula Schiopu.
Sloganul pizzeriei Bya este: Livram pizza doar vecinilor si noi suntem vecini cu tot Calarasiul!
Interesant este faptul ca pizzeria livreaza pizza gratuit la domiciliu pentru comenzi de 15 ron (ceea ce multe alte pizzerii nu fac). Si pentru ca reclama este sufletul comertului, Eugen, care conduce aceasta afacere de ani buni, ne spune ca sunt cei mai cautati la cateringul pe pizza, din Calarasi.
M-am convins singura ca aici este cea mai buna pizza din Calarasi si poate chiar si din alte orase, mancand deseori aici. Personal, imi plac din meniul celor de la pizzeria Bya pizza cu ton (care contine si sos de rosii, masline, ceapa si mozzarella) si pizza Bya (cu sos de rosii, ulei de masline, salam crud uscat, sunca, ciuperci ardei rosu si mozarella).
Orarul pizzeriei Bya este de luni pana vineri, intre orele 10.00 - 23.00.
Puteti comanda la nr. de telefon: 0242314014, 0724091787 si 0763698992.

Iata cateva sortimente de pizza pe care le puteti gasi la pizzeria Bya:
- pizza Primavera (sos rosii, ulei de masline, mozzarella, prosciuto crudo, rosii cherry, rucola) - la 19 ron (mica), la 23 ron (mare) si pizza family (68 ron)
- pizza cu dovlecei si branza de capra (sos rosii, ulei de masline, branza capra, dovlecei, rosii cherry, mozzarella, basilicum) - la 18 ron (mica), la 23 ron (mare) si pizza family (68 ron)
- pizza quatro formagi - 19 ron (mica), 23 ron (mare) si 68 ron (family)
- pizza taraneasca (sos rosii, ulei de masline, muschi file, bacon, ciuperci, ardei, mozzarella) - la 18 ron (mica, la 22 ron (mare) si 63 ron (family)
- rustic (sos rosii, ulei de masline, muschi file, ceafa afumata, masline, ciuperci) - lA 18 RON (mica), 22 ron (mare), 63 ron (family)
- calzone (sos rosii, ueli de masline, salam crud uscat, sunca, ardei rosu, ciuperci, mozzarella) - la 17 ron - mica, 19 ron (mare).

In afara de sortimentele de pizza, la pizzeria Bya gasiti si meniul zilei la 14 ron,de luni pana vineri, intre anumite ore. Puteti sa combinati la meniul zilei o ciorba sau o supa, plus un felul doi.
Si la capitolul ciorbe, oferta este variata. Puteti alege dintre ciorba de legume, de porc, de pui, de perisoare sau ciorba a la grec si supa din galuste.
Snitelele sunt de asemenea cautate aici.
De asemenea, gasiti si specialitati germane precum Rahmschnitzel (snitel pui sau porc cu sos alb si ciuperci) - la 17 ron si Bratenschnitzel (snitel pui sau porc cu sos rosu si ciuperci) - 17 ron.

Specialitati romanesti la pizzeria Bya:
- ceafa porc la gratar - 13 ron
- piept de pui la gratar - 13 ron
- piept de pui gratinat - 18 ron
- pulpe dezosate la gratar - 13 ron
- aripioare picante - 13 ro
- mici Selgros - 2.5 ron
- cotlet de porc la gratar - 15 ron
- cotlet de porc in sos diablo - 17 ron
- muschiulet de porc la gratar - 17 ron


Deserturi la Bya:
- clatite cu finetti / dulceata - 5 ron doua bucati
- clatite finetti si banane - 6.5 ron doua bucati

Bauturi la Bya:
- Coca-Cola, Fanta, Sprite - 4 ron
- Cappy, Nestea, Schweppes - 4 ron
- Ciuc Radler - 5 ron
- Ciuc Premium - 5 ron
- Heineken - 6 ron
- Strongbow - 6 ron