DE VORBA CU TINE: Nu-ti poti vindeca sufletul acolo unde ti l-ai otravit. Mergi inainte, renunta la unii oameni, accepta-i pe altii si nu-ti fie frica
Daca simti ca realitatea care-ti coloreaza esenta in ultima perioada te impovareaza, opreste-te. Daca simti ca oamenii cu care interactionezi zilnic nu iti mai umplu viata cu sens, opreste-te. Nu-ti poti vindeca sufletul acolo unde ti l-ai otravit. E timpul sa mergi inainte! Nu scriu, fiind inspirata de spiritul sarbatorilor si de traditia promisiunilor anuale nerespectate. Scriu, tinand in inima ideea ca intotdeauna e timpul potrivit pentru o schimbare spre bine, o experienta noua si un pas inainte. Nu e vorba de cei care abia au trecut prin ceva semnificativ si trebuie sa-si echilibreze fiinta, procesand lectiile recente ale vietii. Din nou, e vorba despre oamenii obositi, despre cei care au in suflet premisa unei mari ambitii nesatisfacute. Ei sunt cei care au nevoie de ajutor mai mult ca oricine altcineva. Daca ceea ce faci nu iti mai anima viziunile intr-o maniera fascinanta, opreste-te.
Totusi, daca aceasta pasivitate psihologica e deosebit de avansata, cel mai probabil ai nevoie de un catalizator din exterior. E adevarat, cat nu ne-ar convinge motto-urile motivationale contemporane ca suntem atotputernici, ramanem a fi oameni. Si e in regula sa avem nevoie de ajutor. Acest stimul despre care scriu, ar putea avea o natura cat se poate de diversa. Mai mult de atat, l-am putea provoca chiar noi insine. De exemplu, renuntand la responsabilitati pentru o saptamana, pentru o cauza profund spirituala - pentru o CALATORIE. De aici incepe schimbarea. Calatoriile ne cultiva sufletul cu o senzatie de eliberare de la rutina toxica, cu amintiri si desigur, fac loc oamenilor noi. Calatoriile sunt un pas mic si nu pot fi comparate cu radicalismul de a ne muta intr-un alt oras/tara. Dar e cel mai bine sa incepem cu pasi mici si bine ganditi. Ne-am putea planui mai intai totalitatea actiunilor, dar si timpul pe care l-am investi in adunarea finantelor suficiente, pentru calatorie. Dupa care am putea alege destinatia si rezerva biletele preventiv, pentru a mai salva niste bani. Obisnuim sa complicam lucrurile prea mult, dar in realitate, avand un plan adecvat, totul e posibil.

Retineti: Nu va puteti vindeca sufletul acolo unde vi l-ati otravit! Iata de ce, uneori, e bine sa evadam din el, macar periodic, pentru a ne reaminti ca lumea nu se limiteaza doar la ce se intampla in jurul nostru.

(Sursa: devorbacutine.eu)