Libertatea pentru femei ne prezinta ceaiul de menta si beneficiile uimitoare pe care le are acest ceai. Ceaiul de menta este un mod delicios si revigorant de a va pastra sanatatea: are capacitatea de a imbunatati digestia, de a reduce durerea si de a elimina inflamatia. Aceasta substanta nu contine cofeina, astfel incat persoanele care au probleme de somn prefera sa bea acest ceai relaxant inainte de culcare. Denumirea stiintifica a mentei este Mentha piperita. Este nativa din Europa, si o gama larga de utilizari a facut ca menta sa devina populara la nivel global. Uleiul de menta este o forma populara de tratament medicamentos, in special pentru sindromul colonului iritabil. Aroma de mentol este foarte atragatoare pentru multi oameni, facand acest lucru unul dintre cele mai populare soiuri de ceai din lume.

Beneficii pentru sanatate ale ceaiului de menta

1. Reduce febra

Cand ne gandim la efectul puternic si rece al mentolului, nu ne gandim mereu la o ceasca de ceai fierbinte. Cu toate acestea, ceaiul de menta are mentolul ca o componenta principala, asa ca bautul de ceai poate provoca transpiratii externe, in timp ce mentolul raceste corpul pe plan intern. Acest lucru poate reduce o febra, dar si inflamatia si disconfortul asociat acesteia.

2. Imbunatateste digestia

Uleiul de menta si ceaiul de menta au fost folosite de mii de ani pentru a rezolva o varietate de afectiuni digestive si gastro-intestinale. Dovezile arheologice arata ca menta este folosita timp de 10.000 de ani ca supliment alimentar. Ceaiul este considerat carminativ, deoarece ajuta la mutarea gazului prin corp, pe masura ce se acumuleaza, in loc sa provoace balonare, crampe si disconfort la nivelul stomacului. Acest ceai stimuleaza fluxul biliar pentru a creste rata si eficienta digestiei si pentru a promova miscarile sanatoase ale intestinului. Nu este doar o substanta carminativa, ci si o substanta analgezica, astfel incat aceasta reduce durerea asociata cu crampe, balonare si indigestie. Acest lucru se datoreaza efectului sau calmant asupra intestinelor si muschilor netezi ai tractului digestiv. Diareea, sindromul intestinului iritabil si constipatia pot fi vindecate cu acest ceai, deoarece aduce intregul sistem la niveluri optime de activitate.

3. Previne greata si varsaturile

Ceaiul de menta este un antispasmodic, astfel incat reduce sansele de varsaturi si greata, chiar si in caz de raul de miscare atunci cand sunteti pe o barca sau intr-un avion. Reduce si stresul asociat raului de miscare cu calitatile sale antiinflamatorii.

4. Tratamentul tulburarilor respiratorii

Ca un antispasmodic, va poate scuti de senzatia iritanta care va face sa doriti sa tuseti, exacerbandu-va astfel starea respiratorie. Prin relaxarea muschilor din gat si piept, se elimina simptomele de frig si de gripa.

5. Imbunatateste imunitatea

Ceaiul are proprietati antibacteriene impotriva bacteriilor care sunt cauza bolilor precum febra si tusea. Acest ceai delicios ajuta la tratarea simptomelor bolii, dar, de asemenea, impiedica organismul sa se imbolnaveasca. Exista, de asemenea, oligoelemente ale vitaminei B, potasiu, antioxidanti si calciu, care ajuta organismul sa retina substante nutritive pentru a lupta impotriva bolilor si a indeplini functiile necesare pentru a mentine functionarea intr-un mod sanatos.

6. Indeparteaza respiratia neplacuta

Gustul puternic, mentolat si calitatea antibacteriana a ceaiului de menta fac din acesta un mod ideal de imbunatatire a respiratiei. Elementul antibacterian ucide germenii care pot duce la halitoza, in timp ce mentolul din ceai copleseste mirosul neplacut si va lasa respiratia proaspata si curata!

7. Pierdere in greutate

Aroma uleiului de menta si a componentelor sale organice va pot ajuta sa va controlati apetitul, astfel incat sa puteti reduce cantitatea de mancare si, ulterior, sa preveniti obezitatea.

8. Reduce nivelurile de stres

Natura sedativa sau antispasmodica naturala a mentolului ajuta sa obtineti o usurare instantanee de stresul mental. Natura antiinflamatorie a ceaiului de menta poate reduce tensiunea arteriala si temperatura corpului, permitandu-va sa va relaxati. Aceasta este o parte din motivul pentru care uleiul de menta este atat de popular in aromoterapie, iar efectele ceaiului de menta sunt similare in natura.

Precautii

Desi ceaiul de menta este puternic are o gama larga de beneficii pentru sanatate, exista totusi unele efecte secundare posibile. Mentolul poate actiona ca un alergen la unele persoane si poate provoca arsuri la altii. Ambele reactii sunt de obicei usoare, dar consultarea unui medic despre posibilele alergii este intotdeauna o idee buna.