HOTNEWS: Cum va arata pasarela pietonala de 7,3 milioane de lei pe care Primaria Capitalei vrea sa o faca langa Fantana Miorita (Autoare: Catiusa Ivanov)
Primaria Capitalei va construi o pasarela pietonala pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti langa fantana Miorita, potrivit unui proiect aprobat anul trecut de Consiliul General. Aceasta va avea o lungime de 140 metri, o latime de 3 metri, o inaltime de 22 metri si municipalitatea estimeaza ca va costa pana la 7,3 milioane lei. In studiul de fezabilitate, obtinut de HotNews.ro, au aparut primele simulari cum va arata aceasta. Aspectul este important deoarece in zona sunt mai multe cladiri monument istoric.

Este necesara aceasta pasarela? Costul este unul justificat? Ce parere aveti despre aspect si amplasare?

Potrivit studiului de fezabilitate, pasarela va avea o structura metalica, balustradele vor fi din metal si sticla, iar copertina din sticla cu rezistenta mare la transmisia razelor ultraviolete. Pasarela va avea si lifturi, iar zona pietonala va fi pavata cu beton amprentat ce imita scoarta de copac. Scopul pasarelei este de a inlocui trecerea de pietoni de la sol, una foarte periculoasa pentru pietoni. In zona sunt mai multe monumente istorice - Parcul Herastrau, Gara Baneasa, Muzeul Minovici, insa studiul de fezabilitate nu spune cum va fi afectata imaginea acestora. Studiul de fezabilitate este realizat de Compania Municipala Dezvoltare Durabila. Primaria Capitalei vrea sa construiasca 11 pasarele ciclo-pietonale, prima fiind in zona Fantanii Miorita. Celelalte 10 pasarele vor fi situate in zonele:
- 3 pasaje la Metrou Aurel Vlaicu, in directiile: Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti si Prefectura, Viitorul Spital Metropolitan, Calea Floreasca, la Mall Promenada;
- Calea Grivitei - RATB Carpati: intre strada Dorna si strada Soveja;
- Sos. Alexandriei - Iesire Bucuresti-Bragadiru: in zona penitenciarului Rahova;
- Str. Liviu Rebreanu: la Mall Park Lake;
- Bd. Iuliu Maniu: la hypermaket Cora;
- Calea Vacaresti - la intersectia cu strada Pridvorului: amplasamentul propus este la baza rampelor de acces ale pasajului Mihai Bravu, in imediat vecinatatea accesului la statia de metrou Mihai Bravu;
- Soseaua Mihai Bravu nr. 30: Amplasamentul propus este la iesirea din pasajul Bucur Obor inspre b-dul Ferdinand I;
- Bd. Doamna Ghica - str. Dimitrie Grozdea.

(Sursa: HotNews.ro)