Dr Emil Strainu, militar de cariera si pasionat cercetator al enigmelor de pe Terra, confirma existenta unui tunel pe sub Dunare, in zona Calarasi-Silistra, mai precis in punctul Chiciu-Ostrov. In cartea intitulata Mistere inexplicabile din Carpati. Aur, Guri de Rai, cetati fantoma, scrisa de Dan-Silviu Boerescu, si aparuta in decembrie 2018 la Editura Integral, este un capitol intitulat Dosarele X: O coloana militara germana este inghitita de Muntii Carpati (pag. 89 - 99).
Reputatul cercetator al misterelor lumii, Dr Emil Strainu, povesteste cu lux de amanunte cazul unei disparitii misterioase pe teritoriul Romaniei, in cel de-al doilea razboi mondial. Este vorba despre o coloana militara germane care se retragea de pe front, dupa data de 23 August 1944. Iata pasajul in care este confirmata existenta tunelului pe sub Dunare, mai mult ca sigur in zona Calarasi-Silistra:
- Coloana militara germana venea din Bulgaria si trecuse granita cu Romania pe sub Dunare (!?!?) pe un drum secret pentru a evita luptele si capturarea sa de armata romana si trupele sovietice ce intrasera in Romania!?!? (pag. 93)
Dupa ce a subtraversat Dunarea la Silistra-Calarasi, coloana militara si-a continuat apoi drumul spre Muntii Carpati. In acest sens, Dr Emil Strainu da amanunte despre un itinerariu secret de trecere a Muntilor Carpati prin subteran, de la sud la nord in doar 3 ore. Traseul fusese folosit de mai multe ori pentru misiuni secrete de catre grupari din trupele SS si Abhwer, la recomandarea Serviciului Secret de Informatii Roman. Problema era ca trecerea trebuia sa respecte un anumit orar. Detasamentul german a inrat in munte nerespectand orarul si nu a mai fost vazut niciodata.
Explicatia posibila a acestui fenomen misterios: detasamentul intrase intr-o poarta temporala din Carpati, soldatii si ofiterii germani fiind prinsi in capcana timpului. Adica timpul local a inghetat la nivelul intrarii in capcana temporala.
Tunelul misterios de sub Dunare din zona Calarasi-Silistra face parte din reteaua de tuneluri ce strabat Romania. Subteranul Romaniei este strabatut de aproximativ 500 de kilometri de tuneluri si catacombe sapate din timpuri stravechi. Mistere care isi asteapta delegarea.