Pentru ca mai este putin pana la Craciun, va propunem o reteta de POMANA PORCULUI.
Aceasta mancare este una dintre cele mai gustoase din perioada sarbatorilor de iarna. La tara, unde acest preparat este nelipsit de la masa de Craciun, oamenii sunt obisnuiti cu mancarurile bogate in grasimi.
Pomana porcului are multe variante de preparare, esential fiind insa faptul ca se foloseste exclusiv carne de porc. Poti alege ceafa, pulpa sau pieptul animalului, in functie de preferintele personale. Pentru un plus de gust, poti adauga carnati de casa si putin vin alb.

De ce ai nevoie pentru pomana porcului:
600 g pulpa de porc puțin grasa
300 g carnati proaspeti
1 capatana usturoi
5-6 linguri ulei

POMANA PORCULUI reteta: Cum se prepara pomana porcului:
Tai carnea de porc cubulețe, iar carnații rondele. Incingi uleiul in tigaie si pui carnea. Amesteci pana se rumeneste pe toate parțile, adaugi carnații si lasi la fiert, intr-un vas acoperit cu capac pana scade sosul.

Pisezi usturoiul si-l amesteci cu 100 ml de apa. Pui usturoiul peste carne si mai lasi sa clocoteasca cateva minute. Serveți pomana porcului cu usturoi cu mamaliguta calda, conform clickpoftabuna.ro.