www.realitatea.net informeaza: Tudorel Toader spune ca Ministerul Justitiei urmeaza sa primeasca documentatia completa cu privire la hotararile de suspendare a executarii pedepselor pentru condamnatele din Costa Rica.
Urmeaza ca fiecare sa isi cunoasca si sa isi realizeze competentele legale, iar opinia publica sa fie corect informata!, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.
Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea, a reacționat, joi, la decizia instantei supreme de suspendare a deciziei de condamnare in cazul fostului ministru, precizand ca Mos Craciun a venit mai devreme, iar Elena poate in sfarsit sa-si petreaca sarbatorile in libertate, alaturi de fetita sa.
In urma deciziei Curtii Constitutionale, instanta de judecata din dosarul Elenei, a dispus astazi eliberarea ei. Mos Craciun pentru noi a venit mai devreme, iar Elena poate in sfarsit sa isi petreaca sarbatorile in libertate, alaturi de fetita ei. Sarbatori Fericite tuturor, a scris, joi, Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea, pe Facebook.
Magistrații Inaltei Curti de Casație si Justitie (ICCJ) au decis, joi, suspendarea hotararii Completului de 5 judecatori de condamnare a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute. Totodata, judecatorii au suspendat decizia de condamnare si in cazul lui Tudor Breazu, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in aceeasi cauza, si l-au pus in libertate.
Decizia trebuie comunicata si autoritatilor din Costa Rica, acolo unde este arestata Elena Udrea, iar autoritatile trebuie sa precizeze si daca mentin cererea de extradare in cazul ei. Judecatorii din Costa Rica au decis sa prelungeasca arestul preventiv atat Elena Udrea, cat si pentru Alina Bica pana cand vor decide daca le extradeaza in Romania sau nu.