Fostul presedinte american George H. W. Bush a murit la varsta de 94 de ani, a anuntat, vineri fiul sau, de asemenea ex-presedinte, George W. Bush, informeaza Agerpres.
- Jeb, Neil, Marvin, Doro si cu mine anuntam cu tristete ca, dupa 94 de ani extraordinari, iubitul nostru tata a murit, a declarat George W. Bush, intr-un comunicat publicat pe Twitter de un purtator de cuvant al familiei. George H. W. Bush a fost un om de o mare noblete si cel mai bun tata pe care un fiu sau o fiica si l-ar putea dori, continua sursa citata.
George Herbert Walker Bush a fost cel de-al 41-lea presedinte al SUA. Mandatul sau ca presedinte al SUA, din 20 ianuarie 1989 pana in 20 ianuarie 1993, a fost definit de politica externa. In timpul sau, a cazut zidul Berlinului in noiembrie 1989, Statele Unite au invadat Panama in decembrie 1989, inlaturandu-l de la putere pe generalul Manuel Noriega, iar in 1990 a izbucnit primul razboi din Golful Persic, odata cu invazia Kuweitului de catre Irak, iar Uniunea Sovietica s-a dezintegrat. Dupa cum relata agentia EFE, pe 12 iunie anul acesta, el a devenit, la implinirea varstei de 94 de ani, cel mai longeviv fost lider american. In ultimii ani, George H. W. Bush a fost spitalizat de mai multe ori din diferite cauze medicale. Totodata, in aprilie, el a suferit o grea lovitura odata cu pierderea sotiei, fosta prima doamna Barbara Bush, cu care a fost casatorit timp de 73 de ani. Povestea familiei Bush este una dintre cele mai relevante din politica americana, ambii fii ai lui George H.W. Bush si Barbara detinand un rol important: George W.Bush a fost presedinte al SUA intre 2001 si 2009, iar Jeb Bush a fost guvernator al Floridei (1999-2007) si candidat la nominalizarea in campania prezidentiala din 2016.