HUFF: Cand se aprind luminitele de Craciun in Bucuresti (Autor: Catalin Nae)
Luminitele de Craciun in Bucuresti se vor aprinde in seara zilei de 30 noiembrie, a anuntat Primaria Capitalei, care a publicat programul Targului de Craciun 2019 din Bucuresti. Primaria Capitalei, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza Targul de Craciun Oficial al Capitalei, intre 30 noiembrie - 26 decembrie 2018, in Piata Constitutiei, cel mai mare targ de Craciun din Romania, care atrage anual peste 1 milion de vizitatori din tara si din strainatate.

Targul este deschis zilnic intre orele 10:00 - 22:00.

Vineri, 30 noiembrie, de la ora 19:00, din Piata Constitutiei se va aprinde, ca in fiecare an, iluminatul festiv care va da startul Sarbatorilor de iarna in Capitala, colorand cele mai importante artere ale orasului.nTimp de aproape o luna, Targul de Craciun Bucuresti reprezinta o destinatie de neratat pentru cei care vor sa experimenteze un Craciun traditional, fiind un targ dedicat intregii familii. Vizitatorii se pot bucura de concerte si spectacole ale celor mai apreciati artisti nationali, de un targ traditional format din 129 de casute cu decoratiuni si produse de sezon, precum si de o zona gastronomica unde pot degusta preparate romanesti autentice. Casa magica a lui Mos Craciun este destinatia favorita a copiilor, fiind un loc de poveste unde Mosul si elfii sai asteapta vizitele celor mici si scrisorile cu dorinte pentru cadourile de Craciun. Atractiile includ un carusel pentru copii, un patinoar in aer liber pentru intreaga familie, o scena cu figurine, care reda nasterea lui Iisus, si un spectaculos brad de Craciun, inalt de 30 de metri.

Targ de Craciun si zona gastronomica

La Targul de Craciun al Capitalei, bucurestenii si turistii care se afla in cautarea unor cadouri inedite pentru cei dragi sau a unor produse traditionale romanesti vor fi intampinati zilnic, cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sarbatorilor de iarna, jucarii, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de ingrijire, Pana la produse si preparate realizate dupa retete traditionale romanesti: prajituri de casa, cozonaci, dulceturi, poale-n brau, placinte, sarmale, mamaliga, carnati, muraturi, vin fiert, zacusca, branzeturi. Arta populara romaneasca poate fi descoperita la Targul de Craciun Bucuresti prin intermediul demonstratiilor sustinute de cei mai priceputi mestesugari si artisti plastici din Romania, care vor impartasi din secretele prelucrarii sticlei, lemnului sau realizarii decoratiunilor personalizate de Craciun.

Program artistic

Scena Targului de Craciun Bucuresti gazduieste si in acest an nume sonore din tara, pornind de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindatori, interpreti de muzica populara, ansambluri de datini si obiceiuri, cantareti folk, pana la trupe rock si pop: Loredana & Banda Agurida, Andra, Monica Anghel, Luminita Anghel, Paula Seling, Nico, Andreea Banica, Marcel Pavel, Phoenix, Vunk, Bere Gratis, Directia 5, Vita de Vie, Tolouse Lautrec, byron, Voltaj, Proconsul, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Fuego, Damian Draghici & Friends, Bosquito, Ovidiu Komornyik, Cargo, Corul de copii Radio, Mioara Velicu, Irina Loghin, Grigore Lese, Gheorghe Turda si multi altii.

Ce se intampla pe 1 Decembrie 2018, de Ziua Nationala a Romaniei

Un program artistic inedit are loc de Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 decembrie, incepand cu ora 18.30,cand pe scena Targului de Craciun Bucuresti vor concerta: Orchestra Nationala Valahia a Primariei Capitalei, condusa de maestrul dirijor Marius Zorila si vedete de muzica populara, urmati de un spectacol special dedicat Zilei Nationale Unirea, Visul unei Natiuni: Nicolae Furdui Iancu si Grupul Crai Nou, Paula Seling, Proiect K1, Iuliana Tudor, Tuan, Daniel Lazar, Vlad Radescu, Sorin Francu, Victoria Cocias.

Casa lui Mos Craciun, elfi si ateliere de creatie

An de an, Mos Craciun poposeste la Targul de Craciun Bucuresti in casa special amenajata de catre elfii sai, pentru a fi intampinat cum se cuvine in Capitala. Casa Mosului este pregatita de sarbatoare si devine pe toata perioada targului atractia principala a copiilor. Aici este locul unde, pana la sosirea lui Mos Craciun, cei mici pot face cunostinta cu cateva dintre ajutoarele lui, isi pot lasa scrisorile cu dorinte in cutia postala sau pot participa gratuit la ateliere creative, precum: atelierul de pictura decoratiuni din ceramica, atelierul de pictat tricouri, atelierul de modelaj in pasta ceramica, atelierul de decoupage pe lemn, dar si la spectacole de magie. Mosul si-a anuntat sosirea din acest an, la Targul de Craciun Bucuresti, pe data de 14 decembrie si ii asteapta pe copii sa il viziteze in fiecare zi, pana pe 24 decembrie, in intervalele orare 11:00 - 13:00 si 17:00 â€" 22:00. La intrare in Casa Mosului este amplasat cufarul campaniei Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!, pentru toti cei care vor sa ofere o bucurie copiilor defavorizati. Campania umanitara este sustinuta anual de Mos Craciun, care ii incurajeaza pe vizitatori sa doneze carti si jucarii si sa incheie anul 2018 cu o fapta buna!

Atractii pentru toata familia: patinoar, carusel

Intre 30 noiembrie si 26 Decembrie, in intervalul orar 10:00 22:00, cei mici se pot bucura, ca in fiecare an, gratuit, de plimbari in caruselul amplasat in piataspecial pentru ei. Patinoarul este una dintre atractiile indragite ale targului, cu intrare libera, fiind deschis zilnic pentru intreaga familie.

Accesul la toate activitatile din cadrul evenimentului este gratuit.

Sursa: Huff.ro