DCNEWS: Teoria conspiratiei: Painea ne prosteste. Dieta care hraneste mintea (Autoare: Irina Constantin)
Alexandru Ganci a vorbit, la Antena 3, in emisiunea Conspiratii, despre alimentele care ne afecteaza inteligenta. Intrebat despre factorii care intervin in formarea unei populatii cu nivel scazut de inteligenta, Alexandru Ganci a raspuns, in emisiunea Conspiratii de la Antena 3:
- Factorii de mediu. Mancarea cu adevarat ne face prosti. In trecut, se spunea ca painea prosteste. Cine spunea acest lucru nu era deloc prost. Paine contine multi carbohidrati, cu adevarat prosteste! Exista medicamente care pot sa duca la limitarea capacitatilor intelectuale.
Cat despre renuntarea la zahar, Alexandru Ganci mai spune, in baza informatiilor de la un biochimist si-n baza studiilor:
- Da, carbohidratii nu sunt cel mai bun lucru pentru sanatate. Excesul de zahar si carbohidrati nu duce decat la mari probleme ale organismului. O dieta keto, bazata pe corpi cetonici, nu pe ardere de glucide, este mult mai sanatoasa pentru om, care, ne place sau nu, s-a dezvoltat mancand proteine si grasimi, nu carbohidrati.
Aproape 20% din energia zilnica este folosita de creier. Cercetatorii cauta solutii pentru ca hrana consumata zilnic de oameni sa produca un optim de activitate cerebrala. Din anii `20, neurologii foloseau dietele bazate pe proteime si grasime pentru tratamentul epilepsiei, iar studiile au aratat ca, prin eliminarea carbohidratilor, incept sa dispara inflamatiile cerebrale, iar o serie de procese neurologice se imbunatatesc.