KFETELE: Ne indragostim cu adevarat doar de 3 ori in viata, dar nu toti ajungem la a treia iubire
De-a lungul timpului, filosofii au incercat sa defineasca acest concept al iubirii. Si au ajuns la o concluzie destul de surprinzatoare. Se pare ca ne indragostim doar de 3 ori in viata si fiecare dintre aceste iubiri are un scop diferit, neexistand nicio garantie ca toti oamenii vor ajunge la iubirea cu numarul trei. Ne indragostim doar de 3 ori in viata si de fiecare data dintr-un anumit motiv. Iata de ce:

Prima dragoste apare atunci cand suntem tineri. Este cunoscuta si sub numele de iubire idealista

Este ca un fel de poveste, un basm. Credem ca gasim persoana perfecta pentru noi. Toata lumea va fi geloasa pe tine la petreceri pentru ca ai reusit sa fii in cuplul perfect. Care este problema majora cu acest tip de dragoste? Se bazeaza exclusiv pe modul in care te vad ceilalti oameni mai degraba decat cum te simti de fapt.

Cel de-al doilea tip de dragoste este cea in care simti ca viata te loveste. Se numeste dragostea grea

Aceasta este cea care ne permite sa ne dezvoltam sexualitatea, sa ne conturam dorintele si sa ne raspundem la intrebarea: Cine sunt cu adevarat?. Uneori, in timpul relatiei, crezi ca destinul v-a facut sa va intalniti pentru a fi impreuna toata viata. Iar alteori ai vrea sa te muti pe alta planeta pentru a fi departe de relatie si de toate problemele. Este o dragoste pasionala, dar gresita si dureroasa. S-ar putea sa va despartiti, sa va impacati si iar sa va despartiti. De fiecare data insa realizezi ca aceasta iubire nu are un viitor. Vestea buna? Inveti foarte multe lucruri despre propria persoana si stii cu adevarat ce vrei in viata de acum inainte.

Cea de-a treia iubire apare de nicaieri

Cand te intalnesti cu aceasta persoana, nu te-ai gandi ca vei ajunge sa fiti impreuna. Poate ca nu cauti o relatie sau crezi ca personalitatile voastre opuse sunt prea puternice pentru a fi in acelasi cuplu, dar atunci cand conexiunea se activeaza, va loveste pe amandoi. Atunci cand incepeti sa iesiti la intalniri, va potriviti perfect. Personalitatile voastre merg mana in mana. Va completati reciproc fortele si slabiciunile si simtiti ca ati putea face orice. Va simtiti bine. Si asa ar trebui. Ati trecut prin probleme, despartiri si oameni care au incercat sa profite de voi. Dar acum, te cunosti mai bine decat niciodata si, cel mai important, stii in adancul sufletului tau ca vrei sa iti petreci restul vietii cu aceasta persoana cu adevarat speciala. Toate aceste iubiri au motivele lor, iar lectiile pe care le inveti in fiecare faza nu fac decat sa te ajute sa te maturizezi. Insa nu toti oamenii reusesc sa ajunga la cea de-a treia iubire.

sursa: eva.ro