In urma cu un an, mai precis in data de 04 septembrie 2017, Roxana Neagu a publicat un articol pe dcnews.ro intitulat: REFERENDUM FAMILIE. SONDAJUL PE CARE PIELEANU NU L-A DAT PUBLICITATII. TOTUL E POSIBIL IN POLITICA. Recitind azi articolul, observam un fapt extraordinar: sociologul Marius Pieleanu a prezis in urma cu un an ca referendumul nu va intruni conditia de participare de 30% pentru a fi validat! Marius Pieleanu a motivat ipoteza sa, subliniind ca orice fel de scoatere a oamenilor la vot presupune un urias efort financiar, uman:
- Nu stiu daca Romania are nevoie de asemenea lucruri, tema ca atare este ca si cum i-am intreba pe romani daca vor sa bea apa pentru a trai.
Iata textul integral al articolului scris de Roxana Negrea in urma cu un an:
In aceasta toamna ar putea sa fie organizat referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie, astfel incat sa fie modificata in sensul definirii clare ca familia este formata din barbat si femeie. Sociologul Marius Pieleanu considera ca:
- Nu stiu cat de important e sondajul ca tema. Lucrurile astea sunt un dat natural si asupra unor lucruri de genul acesta mi-e greu sa-mi imaginez ca trebuie sa chemam oamenii la referendum, dar totul e posibil in politica. In ceea ce priveste participarea, am o rezerva foarte mare. Orice fel de scoatere a oamenilor la vot presupune un urias efort financiar, uman. Nu stiu daca Romania are nevoie de asemenea lucruri, tema ca atare este ca si cum i-am intreba pe romani daca vor sa bea apa pentru a trai.
Directorul Avangarde precizeaza:
- Rezultatul referendumului este unul anticipat, daca va fi organizat si se va intruni conditia de validare a lui, pentru familia traditionala probabil ca peste 80% va fi in favoarea lui. Tema nu este rezultatul, ci lipsa de preocupare fata de reala agenda publica a romanilor din partea politicienilor. As vrea sa iesim la referendum sa-i intrebam pe oameni daca aleg sa construim mai multe autostrazi decat biserici sau mai multe spitale decat evenimente mondene sau muzicale pe Calea Victoriei.

Sondajul pe care Pieleanu nu l-a dat publicitatii

Intrebat daca inainte sa se organizeze un referendum se face un sondaj pentru a se afla daca merita sa se cheltuie atat de multi bani, Marius Pieleanu a raspuns:
- Am facut eu, dar nu am considerat de importanta sa o dau spre publicare. OAMENII SPUN CA VOR SA SE ORGANIZEZE REFERENDUM, DAR DE LA A VREA PÂNA A SI VENI LA REFERENDUM E O CALE LUNGA. Daca se va intruni conditia participarii, va trece. Cel mai multi spun ca sunt de acord cu definitia familiei ca o uniune intre un barbat si o femeie.

(Sursa: dcnews.ro)