HUFF: Vremea in weekend: Unde se anunta ploi si furtuni
Vremea in weekend se anunta a fi una instabila, chiar daca temperaturile vor fi peste medie in mare parte din tara. In ziua de sambata, instabilitatea se va manifesta in prima parte a zilei in zonele de centrale, vestice si nord-vestice, urmand ca in Moldova si Muntenia sa se manifeste seara si pe timp de noapte. Duminica, vremea va fi variabila, iar temperaturile vor fi in scadere usoara.

VREMEA SAMBATA 15 SEPTEMBRIE

In tara

In vestul, nord-vestul si centrul tarii si in zonele montane vremea va deveni in general instabila; temporar innorarile vor fi accentuate si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 15-25 l/mp, in special la munte si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari si ploi incepand din orele serii local in Moldova si in Muntenia si izolat in Oltenia si in Dobrogea, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in est si sud-est. Valorile termice se vor mentine peste cele normale la mijlocul lunii septembrie in toate regiunile, dar cu precadere in sud si sud-est; astfel maximele se vor incadra intre 23 de grade in Maramures si estul Transilvaniei si 32 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei, iar minimele vor fi cuprinse intre 10 si 20 de grade. Indeosebi spre sfarsitul intervalului, in zonele joase, izolat se va semnala ceata.

In BUCURESTI

Vremea va fi calduroasa, cu valori diurne mult mai ridicate decat cele normale pentru mijlocul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu innorari in a doua parte a noptii cand temporar va ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 30-31 de grade, iar cea minima de 17-19 grade.

VREMEA DUMINICA 15 SEPTEMBRIE

In tara

In cea mai mare parte a tarii valorile termice vor fi mai scazute decat in intervalul precedent, devenind in general apropiate de cele normale in aceasta perioada din an. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si ploi de scurta durata local la munte, in sud si in sud-est si pe arii restranse in centru. Izolat ploile vor fi insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, sudul Olteniei si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 21 si 29 de grade, iar cele minime intre 7 si 17 grade, mai coborate in depresiunile intramontane, spre 4 grade. In zonele joase de relief, dimineata si noaptea, izolat se va semnala ceata.

In BUCURESTI

Valorile termice, in scadere fata de ziua precedenta, se vor apropia de cele normale ale datei. Cerul va fi temporar noros si trecator va ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Tempeartura maxima va fi de 25-26 de grade, iar cea minima de 14-16 grade.
Luni, vremea va fi predominant frumoasa, iar valorile termice se vor situa peste cele normale in aceasta perioada din an in vest si sud-vest si in jurul mediilor climatologice in celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 28 de grade, iar cele minime intre 7 si 16 grade, mai scazute in estul Transilvaniei, spre 4-5 grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in sud-vestul tarii si la munte, unde izolat va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. In zonele joase, dimineata si noaptea, pe arii restranse va fi ceata.

(Sursa: huff.ro)