Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) organizeaza in zilele de 30 si 31 august 2018, la Palatul Parlamentului, International Business Forum, un eveniment in premiera in Romania si, totodata, de mare anvergura care reuneste ambasadori, reprezentanti ai autoritatilor din domeniul economic si ai mediului de afaceri.
- Forumul reprezinta un excelent prilej de a reuni in acelasi cadru ambasadori si reprezentanti economici ai ambasadelor acreditate la Bucuresti, ai autoritatilor publice centrale si locale din domeniul economic, reprezentanti ai mediului de afaceri autohton, investitori straini, in vederea stimularii companiilor din Romania de a se extinde pe pietele externe si cresterea investitiilor, se arata intr-un comunicat al MMACA.
Prin sesiunile organizate cu aceasta ocazie se ofera posibilitatea unei interactiuni directe intre toti acesti actori, clarificarii aspectelor de interes privind programele de sustinere a antreprenoriatului si internationalizarii companiilor, explorarii de noi oportunitati de cooperare externa.
De asemenea, in cadrul evenimentului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat lanseaza platforma Business Romania, menita sa sprijine investitorii straini si companiile autohtone in identificarea potentialilor parteneri pentru crearea de noi business-uri sau dezvoltarea celor deja existente. Atat pentru companiile romanesti cu capacitate de export si pentru antreprenorii care doresc sa-si internationalizeze serviciile sau sa isi prezinte produsele care pot fi exportate, cat si pentru autoritatile publice centrale si locale, MMACA pune la dispozitie, cu titlu gratuit, spatii pentru amplasarea standurilor de prezentare. Expozitia antreprenorilor se desfasoara in incinta Palatului Parlamentului, galerii si sala I.I.C. Bratianu.