In Banat, prima saptamana vremea se va incalzi usor de la o zi la alta, astfel incat temperaturile maxime vor atinge, in medie, 29 de grade in data de 06 iulie. Ulterior vor scadea usor spre valori medii de 27 de grade in data de 08 iulie, apoi vor creste din nou usor si treptat pana la sfarsitul intervalului, spre 31 de grade, in medie. Temperaturile minime vor fi in crestere treptata in prima saptamana de prognoza, de la aproximativ 10 grade in prima zi, pana spre 16 grade in data de 07 iunie. Ulterior, variatiile vor fi nesemnificative astfel ca, pe parcursul intervalului 08 -15 iulie, media temperaturilor minime se va mentine in jurul a 16 grade.

In Crisana, la inceputul intervalului, vremea se va afla intr-un proces de incalzire, temperaturile maxime urmand a atinge in medie 28-29 de grade in 07 iulie, pornind de la 23 de grade in prima zi. Ulterior, in intervalul 07 -11 iulie variatiile nu vor fi notabile de la o zi la alta, urmand astfel ca media temperaturilor maxime sa se mentina in jurul a 27-28 de grade. in perioada imediat urmatoare, intre 12 si 15 iulie, temperaturile maxime vor creste usor de la o zi la alta, atingand in ultimele zile ale celei de-a doua saptamani de prognoza, in medie, 30 de grade. in intervalul 02- 07 iulie, temperaturile minime vor creste de la medii de 10 grade in prima zi, spre 15-16 grade la sfarsitul acestuia, apoi, pana in data de 15 iulie, variatiile vor fi nesemnificative, minimele mentinandu-se in jurul mediei de 15 grade.

In Transilvania, vremea se va afla intr-un proces de incalzire in prima parte a intervalului, cand valorile medii ale temperaturilor diurne vor creste de la 20 de grade in prima zi, pana spre 27 de grade in data de 06 iulie. Ulterior, nu vor fi variatii semnificative astfel ca, in perioada 07- 11 iulie, temperaturile maxime se vor mentine in jurul mediei de 26 de grade. Din 12 iulie maximele vor creste usor si treptat, atingand la sfarsitul intervalului de prognoza in medie 28-29 de grade. in ceea ce priveste regimul nocturn, acesta va urma un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel minimele vor creste pana la medii de 14 grade in data de 07 iulie, pornind de la 8 grade in primele zile ale intervalului, pentru ca ulterior, pana la finalul celei de- a doua saptamani, variatiile sa nu fie notabile, urmand ca temperaturile minime sa se mentina in jurul a 13-14 grade, in medie.

In Maramures, parcursul temperaturilor maxime va fi similar cu cel al minimelor. Astfel, in prima saptamana, temperaturile diurne vor creste treptat pana spre valori medii de 28 de grade in data de 06 iulie, ulterior, in intervalul 07 - 11 iulie, maximele se vor mentine in jurul a 27 de grade, pentru ca apoi, pana spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, sa urce spre o valoare medie de 29 de grade. Minimele vor fi in crestere pana in data de 07 iulie, pornind de la o medie de 9 grade in 02 iulie, apoi pana la sfarsitul intervalului se vor mentine in jurul valorii de 14 grade.

In Moldova, la inceputul primei saptamani, valorile termice diurne se vor situa sub cele specifice perioadei indeosebi in nordul regiunii, apoi vor creste usor si treptat pana spre 28 de grade, in data de 06 iulie. Ulterior, in perioada 07 -09 iulie temperaturile diurne vor scadea usor spre valori medii de 26...27 grade, apoi pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor urmand a se situa in jurul a 28 de grade. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, acestea urmand a creste de la o medie de 10 grade in prima zi a intervalului, spre 16 grade in data de 07 iulie, valoare ce va fi reprezentativa pentru perioada 08 -15 iulie.

In Dobrogea, prima saptamana a intervalului, valorile termice diurne vor creste usor si treptat, de la 24 grade, in data de 02 iulie, spre 28 de grade, in 06 iulie. Ulterior acestei date si pana spre sfarsitul celei de-a doua saptamani, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel ca media temperaturii maxime va fi de 27-.28 de grade. Regimul nocturn va avea un parcurs similar cu cel diurn, urmand astfel ca temperaturile minime sa creasca treptat de la medii de 14 grade in prima zi a intervalului, spre valori de 18-19 grade in data de 07 iulie. Pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani nu vor exista variatii notabile, media temperaturilor nocturne fiind de 19 grade.

In Muntenia prima saptamana, media regionala a temperaturilor maxime va creste usor de la o zi la alta, pana spre 30 de grade. Ulterior, maximele vor scadea usor spre o medie de 27-28 de grade in zilele de 08 si 09 iulie, apoi vor creste din nou usor, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, pana spre valori de 30-31 de grade. Temperaturile minime vor creste de la valori medii de 12 grade in prima zi a intervalului, pana spre 16 grade in 07 iulie, apoi, pana la sfarsitul intervalului (15 iulie), variatiile vor fi nesemnificative.

In Oltenia, prima saptamana vremea se va afla intr-un proces de incalzire usoara si treptata, urmand, astfel, ca temperaturile maxime sa creasca, de la medii de 25 de grade in 02 iulie, spre 29-30 de grade in 06 iulie. Ulterior datei de 06 iulie, mediile temperaturilor maxime diurne vor scadea pana spre 27 de grade in data de 08 iulie, apoi vor creste din nou, usor, de la o zi la alta, pana spre sfarsitul celei de-a doua saptamani, spre 30-31 de grade. Regimul nocturn va urma un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel, minimele vor creste treptat pana la o medie de 17 grade in data de 07 iulie, pornind de la 12 grade in prima zi a intervalului, apoi nu vor fi variatii notabile, temperaturile minime mentinandu-se in jurul valorii medii de 17 grade.

La MUNTE
Incepand cu data de 02 iulie, la munte vremea se va incalzi, temperaturile maxime urmand a creste de la valori medii de 13-14 grade, spre 18 grade in 06 iulie. Ulterior, acestea vor scadea usor, spre 16 grade in 08 iulie. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmand ca in perioada 09 -15 iulie temperaturile maxime sa se mentina in jurul valorii medii de 19 grade. Minimele vor creste pana spre valori medii de 10 grade in 07 iulie, apoi, pana la sfarsitul intervalului variatiile nu vor fi notabile, urmand ca in perioada 08 -15 iulie media temperaturilor minime sa se mentina in jurul a 10 grade.
(Sursa: meteo.ro)