In perioada 13-15 iulie, in fiecare an, are loc Festivalul Lavandei din Michigan (The Michigan Lavender Festival). Festivalul Lavandei din Michigan ofera o adevarata Simfonie pentru Sentimente! Iata cum este prezentat festivalul pe site-ul oficial:
- Relaxati-va si intineriti-va cu esenta plantatiilor de lavanda care danseaza sub adierea vantului. Bucurati-va de un pranz gastronomic la umbra, savurand un pahar de ceai de lavanda cu gheata. Sarbatoriti Lavanda in toata splendoarea ei, cu o serie de evenimente centrate in jurul plantei violete, parfumate, inclusiv: ateliere, demonstratii, cursuri de educatie pentru uleiuri esentiale si multe altele. Cu doar o scurta calatorie cu masina iesiti din agitatia vietii urbane, Festivalul Lavandei este o evadare perfecta la mijlocul verii. Nu numai ca acest eveniment este o sarbatoare a tuturor minunilor Lavandei, dar este si un eveniment care ii aduce impreuna pe artizanii locali care creeaza cu talent marfuri unice de mana - HANDMADE! (Activitatile manuale cunosc astazi o reapreciere la nivel global, fiind definite generic HANDMADE, nume provenit din limba engleza, in traducere exacta insemnand facut de mana- n.red. estiri.ro).
Festivalul lavandei din Michigan este un eveniment Made-in-Michigan, care cuprinde peste 100 de artisti din Michigan, mestesugari si ferme locale. Dintre cele mai importante momente ale festivalului se numara ateliere de lavanda, cursuri de wellness, fructe de pomi fructiferi si plimbari pentru a vizita ferma si livezile. Admiterea costa doar 7 USD pentru adulti; pentru copiii sub 12 ani intrarea este libera. Admiterea dvs. include locuri nelimitate pentru toate clasele si demonstratiile, precum si parcare gratuita. Vizitati www.michiganlavenderfestival.com pentru mai multe informatii.