AGERPRES informeaza: Benjamin Netanyahu indeamna lumea sa sprijine politica americana
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat luni politica americana in privinta Iranului, dusmanul declarat al statului evreu, si a indemnat comunitatea internationala sa o sustina, relateaza AFP. Benjamin Netanyahu s-a exprimat in cursul unei intalniri la Tel Aviv cu presedintele Paraguayului, Horacio Cartes, dupa amenintarea SUA de a impune Iranului sanctiunile cele mai puternice din istorie daca nu indeplineste conditiile pentru un nou acord, ca urmare a controversatei retrageri americane din intelegerea privind programul nuclear iranian. El a adus un omagiu pozitiei ferme a presedintelui Statelor Unite, Donald Trump, precum si celei exprimate luni de secretarul de stat american, Mike Pompeo, subliniind ca este singura politica ce poate garanta securitatea si pacea in regiunea noastra. Israelul se considera ca tinta desemnata de Iranul dotat cu arma atomica, iar Benjamin Netanyahu a desfasurat o viguroasa campanie impotriva acordului din 2015, pana la retragerea americana din acest text.
- Politica lui Trump este corecta: imbogatire zero care nu este necesara si Iranul trebuie sa paraseasca Siria, tara in razboi din 2011 si unde Republica Islamica sprijina militar regimul presedintelui Bashar Al-Assad, a adaugat Benjamin Netanyahu intr-un discurs.
Israelul a afirmat ca a bombardat zeci de tinte iraniene in Siria la 10 mai ca represalii, potrivit acestuia, la un prim atac direct atribuit Iranului contra fortelor israeliene din zona Inaltimilor Golan ocupate de statul evreu. Considerat ca singura putere nucleara din Orientul Mijlociu, Israelul avertizeaza constant ca nu va permite Iranului sa se serveasca de Siria drept cap de pod impotriva sa.

Sursa: AGERPRES