Senatoarea Emilia Arcan a sustinut, de la tribuna Senatului, o declaratie politica intitulata: Incredere si garantie de buna judecata la Curtea Constitutionala a Romaniei, pe care o puteti citi in continuare.
Astazi vreau sa aduc in atentia dumneavoastra cateva aspecte ale unei probleme mai vechi dar in continua actualitate, aspecte ce tin de implicarea in problemele justitiei a celor care ar trebui sa aiba cu totul alte preocupari, pentru bunul mers al Romaniei. Cazurile rezolvate recent din punctul de vedere al dreptatii, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, demonstreaza nedreptatile pe care sistemul din umbra le-a creat si sustinut in societatea noastra. Din pacate, acest sistem continua sa atace institutia cea mai credibila si respectata a statului nostru democratic - Curtea Constitutionala a Romaniei. La aceasta situatie contribuie si presedintele tarii, care il sustine pe procurorul sef al DNA, care ignora drepturile cetatenilor romani la un proces corect, cunoscute fiind prin exemplele clare de abuzuri in diferite dosare facute tinte neconvenabile celor care manevrau puterea din umbra. Ministrul Justitiei este un profesionist, un exceptional jurist si om de stat curajos, a adus toate argumentele care sa puna capat carierei nefaste a unui procuror sef, care a patronat confectionarea unor dosare ce s-au dovedit rau intentionate, aducand deservicii imense credibilitatii in sistemul juridic romanesc.
Revenind la Curtea Constitutionala, dupa ce Presedintele i-a dat indicatii sa nu se grabeasca, iata vin din urma si sustinatorii, sa supraliciteze. Voi da doar un citat din aceasta propaganda:
- E clar ca lumina zilei. Curtea Constitutionala a Romaniei e la cheremul lui Dragnea! Pe 30 mai, impotriva oricaror argumente juridice si constitutionale, CCR va condamna aceasta tara la o grozavie, am incheiat citatul.
Stie cineva ce va face Curtea pe 30 mai!? Care ar fi acea grozavie, ni se prezinta pe mai multe pagini, dar ideea este simpla: Sa nu cumva sa indrazneasca sa-i ceara Presedintelui sa lase procurorii sub autoritatea ministrului justitiei, pentru ca acesta sa nu-i poata demite chiar daca au incalcat frecvent si clar Constitutia si legile tarii, decat daca vrea Presedintele. Cu alte cuvinte, procurorii isi desfasoara activitatea nu sub autoritatea ministrului justitiei, ci sub autoritatea Presedintelui. Pentru aceasta rastalmacire a Constitutiei si a legilor, propaganda sistemului de abuzuri impotriva drepturilor omului nu precupeteste nici un strop de energie. Dimpotriva, a decis ca e momentul sa puna toate atacurile pe Curtea Constitutionala a Romaniei pe care o invita, printre altele, sa traga invataminte si din ceea ca i s-a intamplat judecatorului Grebla. Personal, am o mare incredere in aceasta institutie si sunt convinsa ca domnii si doamnele judecator nu se vor lasa intimidati de propaganda acestui sistem pacatos, care nu face bine stalului nostru democratic. In acest sens, apreciez curajul acestor personalitati de a fi decis desecretizarea zecilor de protocoale secrete, acestea fiind adevarate unelte sau corpuri delicte ale unui sistem abuziv. De la tribuna Senatului Romaniei cer ca adversitatea si presiunile asupra Curtii Constitutionale a Romaniei sa inceteze, pentru ca mecanismele democratice si legale sa poata functiona, pentru ca romanii sa-si poata exprima increderea in justitia si administratia statului nostru!