Kfetele informeaza: Ai putea sa ai diabet fara sa stii. 4 simptome mai putin cunoscute
O persoana din 3, cu diabet, nu stie ca are aceasta boala pentru ca semnele bolii sunt subtile.

1. Setea excesiva

Este unul dintre primele semne de diabet. Nevoia constanta de a bea apa, gura uscata si urinarea frecventa sunt demne de ingrijorare, ca si pierderile sau cresterile inexplicabile in greutate.
- Diabetul este o boala extrem de perfida pentru ca o lunga perioada evolueaza fara niciun semn. Cand apare setea, urinarea, boala este deja intr-o faza extrem de avansata, avertizeaza medicul Nicolae Hancu, presedintele onorific al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

2. Dureri de cap

Pe masura ce nivelul glicemiei creste apar simptome aditionale precum dureri de cap, vedere incetosata sau senzatia de slabiciune.

3. Infectii

Mai tarziu apar si alte complicatii: taieturile simple si ranile superficiale se vindeca foarte greu, apar frecvent infectii urinare si mancarimi.

4. Disfunctii sexuale
Statisticile arata ca pana la 70% dintre barbatii cu diabet au probleme de potenta. Motivul: diabetul afecteaza vasele de sange si terminatiile nervoase din zona genitala, ceea ce face erectia si orgasmul dificile. La femei, apare uscarea vaginului.
- Diabetul este insotit chiar de la debut de foarte multe complicatii, de aceea el trebuie prevenit. Daca e depistat prediabetul se poate preveni convertirea acestuia in diabet, explica medicul Nicolae Hancu.