Ce se intampla doctore?: Cum sa nu te ingrasi de Paste: 5 secrete dezvaluite de specialisti
Masa de Pasti este pe cat de delicioasa pe atat de periculoasa pentru silueta, mai ales ca, de multe ori, vine dupa o perioada de post alimentar. Specialistii de la Bodyshape Transformation Center ne dezvaluie cum sa iti setezi mintea astfel incat repercusiunile sa nu fie atat de dure asupra organismului. 
mNu exista mancare buna sau mancare rea. Exista doar alegeri. De fiecare data cand alegi un lucru, in defavoarea altuia, practic iti exprimi votul pentru ce este important pentru tine. Din pacate foarte putini realizam acest lucru. Calculam fiecare decizie, fara sa fim constienti de asta. Urmeaza o perioada de vacanta si relaxare. Ce este insa important pentru tine? Sa te simti bine alaturi de cei dragi sau sa te stresezi pentru un kilogram in plus?

Iata si 5 pasi pe care poti sa ii urmezi ca sa te bucuri de vacanta fara excese!
1. Gandeste-te ce iti aduce bucurie de sarbatori cu adevarat. Alege orice activitate care te faci sa zambesti si sa te relaxezi care nu are legatura cu mancarea. Incearca sa iti petreci timpul cat mai mult facand acele lucrurui.

2. Gandeste-te la alegerile pe care le faci, si cum le faci. Incearca sa alegi cat mai constient si sa iti asumi deciziile respective, cu tot ce implica ele.

3. Savureaza. Indiferent ce alegi sa bei, sa mananci sau sa faci, incearca sa fii prezent cu adevarat in acele momente. Fa-le sa conteze!

4. Socializeaza si contribuie. Relatiile puternice sunt foarte importante pentru o stare de sanatate optima. Conecteaza-te cu familia, cu prietenii, traieste momente memorabile cu oamenii din jurul tau, mai mult decat sa expirmentezi bucuria de a manca anumite alimente interzise.

Cand te concentrezi constant pe tine, pe corpul tau si pe deciziile tale alimentare esti mult mai stresat. Intreaba-te cum ai putea sa impartasesti cu cei dragi din experienta ta si cum i-ar putea ajuta si pe ei pe termen lung.

5. Intoarce-te la programul tau de fitness si la comunitatea care te sustine sa te mentii sanatos si suplu. Mult mai important decat ce faci 3-4 zile de vacanta, este ce faci in restul de 360+ zile pe an. Consecventa, obiceiurile zilnice practicate regulat iti vor aduce rezultatele pe care ti le doresti si controlul asupra propriilor decizii, declara Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Centre.

Sursa: csid.ro