HUFF informeaza: Vremea de Florii 2018. Prognoza meteo pentru acest weekend
Vremea de Florii 2018 nu va fi cea la care multi sperau, iar meteorologii spun ca ar trebui sa ne asteptam la precipitatii. Vineri, 30 martie 2018, vremea isi continua procesul de incalzire, iar temperaturile maxime ar putea ajunge chiar si la 20 de grade. Cerul va fi variabil, iar norii isi vor face aparitia, aducand ploi, doar in nord si centru. Seara, vor mai cadea precipitatii pe arii locale si vestul si nord-vestul tarii. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri in zona montana inalta, iar in partea a doua a intervalului si in Campia de Vest. La inceputul si sfarsitul intervalului, mai ales in sud si est, va fi ceata. Vremea va fi foarte calda pentru aceasta perioada si in ziua de sambata, cand sunt prognozate maxime cuprinse intre 12 si 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari si ploi, mai ales in partea a doua a intervalului, pe arii extinse in jumatatea vestica a teritoriului si local in rest. Pe crestele montane inalte mai pot fi precipitatii sub forma de lapovita si trecator ninsoare. In sud si sud-est se va semnala ceata, la primele ore ale diminetii.

De duminica, temperaturile scad

Duminica Floriilor aduce o vreme mai rece decat in ziua precedenta. Maximele scad pana in jurul valorii de 15 grade, iar ploile incep sa isi faca aparitia in majoritatea zonelor tarii. Vremea de Florii 2018 la munte se anunta a fi racoroasa, cu intensificari ale vantului ce pot ajunge chiar si la 60 km/h. Sunt sanse mari de precipitatii. Ziua de 1 aprilie aduce ploi si la mare, temperaturile pe litoral situandu-se in jurul valorilor de 14-15 grade, dar si rafale de vant. In Bucuresti, temperaturile vor scadea de Florii cu 6 grade fata de ziua precedenta, iar ploile iti vor face aparitia.
- Duminica si luni se va produce o usoara racire a vremii. Va patrunde un aer mai rece dinspre partea centrala a continentului, concomitent cu aparitia de precipitatii. In ziua de Florii, cel putin in partea de vest, centru si nord a teritoriului Romaniei, vor fi reprize cu ploi, o scadere a temperaturilor, ploi trecatoare putand aparea si in partea de sud, sud-est, a spus meteorologul ANM Mihai Timu, pentru Libertatea.
Daca e sa ne luam dupa o superstitie populara romaneasca, care spune ca asa cum va fi vremea de Florii asa va fi si vremea de Paste, ar trebui sa ne pregatim umbrele in urmatoarele 2 weekenduri.

Ce se intampla cu vremea in Saptamana Mare

In Banat si Crisana, dupa o crestere a temperaturilor care va dura pana la mijlocul saptamanii viitoare, se vor inregistra valori termice comparabile cu normele perioadei, respectiv 16 grade ca medie a maximelor diurne, si 6 grade pentru minimele nocturne, la finalul ei. In Transilvania, intervalul 1 - 8 Aprilie2018 va fi caracterizat de usoare variatii ale temperaturilor medii diurne, ce se vor incadra, in general, intre 14 si 18 grade, cu cele mai ridicate valori in jurul datei de 4 aprilie. In Maramures, intre 1 si 8 Aprilie 2018, vor fi usoare variatii ale temperaturii aerului, intre valorii medii de la 13 grade, ziua. Si 3 -4 grade noaptea, la inceputul si sfarsitul acestui interval, pana la 18 grade - ziua si 5 grade -noaptea, in jurul datei de 4 aprilie. In Moldova, temperaturile maxime vor creste din nou pana la valoarea de 19 grade, pe data de 4 aprilie. Ulterior, regimul termic va marca o noua scadere, ajungandu-se, in ultimele doua zile de prognoza, la o medie regionala de 14 grade. In Dobrogea, variatiile termice nu vor fi semnificative, astfel incat media temperaturilor diurne se va situa intre 13 si 16 grade, cu cele mai scazute valori la inceputul si sfarsitul saptamanii si cele mai ridicate la mijlocul acesteia. In Oltenia, saptamana va debuta cu o scadere usoara a mediilor diurne, spre 18 grade, urmata de o crestere pana in data de 4 aprilie, cand se vor inregistra 20 de grade, apoi o noua scadere spre o medie de 16 grade la sfarsitul intervalului de prognoza. In Muntenia, vor fi usoare variatii termice de la o zi la alta, iar media regionala se va situa intre 16 si 21 de grade, cu cele mai scazute valori la sfarsitul intervalului de prognoza. La munte, vor fi alternante termice, iar valorile diurne se vor incadra, in general, intre 6 si 8 grade, mai ridicate in jurul datei de 4 aprilie, spre 10 grade, iar cele nocturne vor fi cuprinse intre -1 si doua grade, in medie, pe tot parcursul acestei saptamani.

Sursa: huff.ro