Impuscaturi si luare de ostatici in Franta. Un barbat, despre care presa franceza scrie ca este marocan, a fost ucis de fortele de interventie dupa ce a luat ostatici mai multi oameni intr-un supermarket din Trebes si a omorat trei oameni in timpul atacului.
Presedintele francez Emmanuel Macron spune ca barbatul inarmat care a luat ostatici intr-un supermarket a ucis trei persoane si a ranit alte 16.
Macron a declarat ca anchetatorii incearca sa stabileasca modul in care suspectul a obtinut arma utilizata in atacul din Trebes si in cele din Carcassonne, unde oficialii spun ca a deturnat o masina si a revendicat prima sa victima.
De asemenea, detectivii vor incerca sa afle cum si cand Redouane Lakdim s-a radicalizat. Suspectul, care a fost impuscat si ucis de politie, era cunoscut politiei ca dealer de droguri.
Macron, care a vorbit dupa o intalnire la centrul de urgenta din cadrul ministerului de interne, a laudat curajul jandarmului care s-a oferit sa fie luat prizonier in schimbul de ostatici si a fost grav ranit.
El a salvat vieti si este acum intr-o stare care ii pune viata in pericol, a declarat Macron.