Artisti plastici din Calarasi - Romania expun la Chisinau si Calarasi(MD) la un secol de la Unirea Basarabiei cu Romania, pentru a sarbatori omagierea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania ce se va desfasura intre 25 - 27 martie in raionul Calarasi (MD) si Chisinau, dupa cum urmeaza:
26 Martie 2018 - Vernisajul expozitiei artistilor plastici calaraseni Din Suflet de Roman, pentru Suflet de Roman!, care se va desfasura la Consiliul Raional Calarasi
26 - 27 Martie 2018 - Vernisajul expozitiei artistilor plastici calaraseni Din Suflet de Roman, pentru Suflet de Roman!, in foaierul Teatrului de Revista Ginta Latina Chisinau.
Pe 27 martie 2018 se implinesc 100 de ani UNIREA Basarabiei cu Romania, iar in cinstea acestei sarbatori si cu prilejul evenimentelor omagiale desfasurate in perioada 25-27 Martie 2018 in Republica Moldova, artisti plastici din Calarasi - Romania, expun la Chisinau si Calarasi(MD) la un secol de la Unirea Basarabiei cu Romania peste 50 de lucrari artistice.
Artisti plastici calaraseni care vor fi prezenti la aceste evenimente vor expune atat lucrari care redau scene din luptele pentru reintregirea neamului romanesc sau portrete ale personalitatilor istorice care au marcat istoria neamului, cat si lucrari reprezentative ce le-au conturat personalitatea artistica.
Lucrarile ce vor fi prezente in cele doua expozitii sunt picturi in ulei, pictura acrilice, caricatura, grafica carbune si tus, pasteluri, portret.
Din panoplia acestor oameni care trimit lumina in intunericul din sufletului oamenilor si care vor incanta si hrani sufletul fratilor basarabeni prin lucrarile lor, menționam pe: Jimmy Stanescu, Codrin Mihai Cardu, Vasile Grigore, Cornel Ursu, Lapadat Florin Valeriu, Mihaela Melehat, Dumitru Nicolae, Bogdan Georgescu si Noni Stefanescu.
Este prima prezenta a noastra la Chisinau si Calarasi(MD) si speram sa nu fie ultima, pentru ca noi toti avem un crez si anume ca arta si cultura in spatiul acesta al Romaniei Mari dau si creeaza o normalitate al schimburilor culturale, care sunt foarte importante, pentru ca doar asa putem lumina in intunericul din sufletului nostru, romanesc, afirma Jimmy Stanescu.
Nationalitatea trebuie sa fie simtita cu inima si nu vorbita numai cu gura! Suntem romani prin vocatie, pentru ca asa ne-am nascut, pentru ca ne tragem din geto-daci, pentru ca inceputul si existenta noastra nu pot fi negate, pentru ca ne tragem din Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza si se zice ca Romanii nu au fost descoperiti de nimeni, caci romanii faceau parte inca de la inceputurile inceputurilor din ADN-ul Universului. A fi roman nu-i o simpla vorba, ci este o sentinta la eternitate, este un Crez, Crezul romanilor de pretutindeni.
Suntem romani si trebuie s-o afirmam la unison, fiindca sangele de roman este acelasi si nu poate fi diluat. Romania nu poate fi divizata intre ei si noi. Romania e aici si dincolo, oriunde sunt romani, fara exceptii, deoarece toti, indiferent de regiune, formam un intreg, fie ca e vorba de olteni, munteni, banateni, ardeleni sau moldoveni, iar datoria noastra este de-a da viata Romaniei trunchiate de altii.