AVERTIZARE meteo! Cod galben si portocaliu de ninsori, viscol si ger pana pe 23 martie. Interval de valabilitate: 22 martie, ora 15 â€" 23 martie, ora 20. Fenomene vizate: ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, vreme deosebit de rece.
Administratia Nationala de Meteorologie a emis, astazi, 21 martie, noi avertizari cod galben si cod portocaliu de viscol, ger si ninsori abundente. Astfel, potrivit meteorologilor, in intervalul 21 martie, ora 14.00 - 22 martie, ora 15.00, vremea va fi deosebit de rece, vor fi ninsori moderate cantitativ si polei.Vor fi temperaturi cu peste 10 grade mai scazute decat mediile climatologice ale perioadei in cea mai mare parte a tarii. Potrivit ANM, in dupa-amiaza si seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare cu depunere de strat de zapada pe arii mai extinse in centrul si sud-estul tarii, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura. In prima parte a zilei de joi (22 martie) in sud-vestul si sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vantul va fi in intensificare. La inceputul intervalului, in sudul Munteniei si in Dobrogea vor fi si precipitatii mixte, favorizand formarea de polei sau ghetus. De asemenea, in intervalul 22 martie, ora 15.00 - 23 martie, ora 20.00, vor ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si vreme deosebit de rece. In Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura ninsorile vor fi in extindere dinspre sud-vest si in intensificare, se va depune strat nou de zapada, local consistent, iar temporar vantul va avea intensificari in medie cu 45-55 km/h, astfel ca vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolita si spulberata. In sudul si in estul Dobrogei precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei. Vremea se va mentine deosebit de rece pana la sfarsitul saptamanii, cu precadere in jumatatea de sud-est, unde intensificarile temporare ale vantului vor amplifica senzatia de frig.

Cod portocaliu de ninsori si viscol

Administratia Nationala de Meteorologie a emis si un cod portocaliu, valabil inintervalul 22 martie, ora 23.00 - 23 martie ora 15.00. Vor fi ninsoari abundente, strat de zapada consistent, temporar viscol si vizibilitate scazuta. In sudul Banatului si al Olteniei, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 km/h si temporar 65-70 km/h, viscolind si local troienind zapada si determinand diminuarea vizibilitatii

Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie