Revista TEO: Vesti proaste de la meteorologi. Cod galben in 32 de judete de ploi abundente, ninsori si vant puternic incepand din aceasta dimineata (Autor: Ioan Adrian)
O avertizare cod galben de ploi abundente si ninsori, vant si temperaturi scazute intra in vigoare duminica dimineata, de la ora 8.00, urmand sa fie afectate 32 de judete si Capitala. Meteorologii spun ca vremea se va raci accentuat in toata tara, devenind deosebit de rece pentru aceasta perioada, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada. De asemenea, duminica dimineata, incepand cu ora 6.00, a intrat in vigoare si un cod galben de inundatii, valabil pentru 24 de judete. Vremea se va raci brusc in special in estul si in sud-estul tarii, astfel ca temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 grade Celsius in nordul Moldovei si cel mult 10-12 grade in vestul Olteniei si in sudul Dobrogei. Si in Capitala temperaturile vor scadea brusc, iar maxima va ajunge la cel mult 5-6 grade.

Vreme rece, ploi si vant in 32 de judete si municipiul Bucuresti

Mai mult de jumatate din tara este afectata, duminica, de o racire accentuata a vremii, temperaturile urmand sa fie cu pana la 15 grade mai scazute decat valorile normale pentru aceasta perioada, potrivit unei atentionari Cod galben emise de Administratia Nationala de Meteorologie.
In data de 18 martie, in intervalul orar 08:00 - 23:00, vor fi precipitatii insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si racire accentuata in 32 de judete si municipiul Bucuresti.Potrivit ANM, in intervalul mentionat vor fi precipitatii pe arii extinse in jumatatea de sud-est a teritoriului.
In Moldova, precum si in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat consistent de zapada. In Muntenia si in cea mai mare parte a Transilvaniei, la inceput va ploua, apoi vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vor fi conditii de polei. In Oltenia si in Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitatile de apa vor depasi local 20 -25 l/mp si izolat 40 l/mp.

Sursa: teotrandafir.com